Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Campus köszöni, jobban van mint valaha

Cívishír | 2024. 07. 17. | 00:31:17
Azahriah, Rita Ora és a fesztiválcsinálók ötcsillagos bulival lepnék meg Debrecent.
A Campus köszöni, jobban van mint valaha
A 2023-as rekord is megdőlhet (Fotó: Campus Fesztivál)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amíg a hazai fesztiválipar „megdöccenni” látszik, a Campus a 2023-as – 118 ezres látogatót jelentő – rekordévet is túlszárnyalhatja; az eseményre világszínvonalú látványt, sosem látott fényjátékokat ígérnek, a buli 21 programhelyszínen, 295 zenei produkcióval zajlik majd július 24-től 28-ig a jól megszokott debreceni miliőben – hangzott el a július 16-i, éjszakába nyúló beharangozón.

A Rita Orát, Martin Solveiget, Dimitri Vegast, Azahriah-t, Majkát és természetesen a Tankcsapdát is felvonultató, immár 16. alkalommal megrendezendő fesztiválról Miklósvölgyi Péter elmondta: a bérletek, jegyek értékesítése a múlt évhez képest 3-4 százalékos többletet mutatott július elsején. A szervező Campus Kft. ügyvezetője szerint ez különösen örvendetes annak tükrében, hogy a legnagyobb fesztiválok idén „bedöccentek”, azaz a tavalyi forgalomnak csak a 70-80 százalékát produkálják. – Nálunk ezer forintért lehet sört, 890 forintért sima lángost kapni, de annak sem kell mélyen a zsebébe nyúlni, aki friss pékárut szeretne. A fesztiválhelyszín árnyékos és ötcsillagos, vihar- és esőmentes, szép nyári estéket remélek – összegezte.

A Debreceni Egyetem kancellárja, Bács Zoltán visszautalt a 2007-es debreceni EFOTT-ra, amikor a fiatalság nagyobb része kibuszozott a Vekerire. Emlékezetesen istállószagú buli volt, de egyébként remekül sikerült. Annyira, hogy Bácsék rögtön elkezdtek vágyni egy olyan egyetemi fesztiválra, ami nem vándorol az EFOTT mintájára, hanem Debrecenben marad. Ebből az álomból lett a Campus Fesztivál.

Papp László: amikor a többiek lejtmenetbe kerülnek, a debreceni fesztivál erősödik (a polgármester balján Bács Zoltán és Páll László, a jobbján Miklósvölgyi Péter és Süli András) (Fotó: Cívishír)

– A rendezvény mára nagyon fontos az egyetemnek promóciós szempontból, hiszen kell valami, ami miatt nyáron is együtt lehetnek a diákjaink. A fesztivál az intézmény külföldi vonzerejét is építi, amit jelez, hogy az egyetemen 7300 külföldi tanul 129 országból – közölte. Hangsúlyozta: idén a Debreceni Egyetem már nemcsak közösségi térrel lesz jelen, hanem az övék a harmadik legnagyobb színpad. Egyben a fesztivál nyitónapja annak az Európai Egyetemi Játékoknak a zárónapja, amely keretében 430 egyetem 5 ezer diákja vesz részt sportversenyeken e napokban Debrecenben és Miskolcon.

Debrecenben a helyzet változatlan

Debrecen polgármestere azzal kezdte, hogy minden magára adó város vezetése számára dilemma, mit tud tenni a fiataljai megtartásáért. S hogyan képes vonzó élményeket kínálni a helyiek számára. – Egyszerre kínálni jó munkahelyeket, színvonalas oktatást, izgalmas szórakozási lehetőségeket – jelölte meg a nagy feladatot Papp László, hozzátéve, Debrecennek mára nemzetközi szinten is csalogatónak kell lennie. – A Volt és a Balaton Sound ellenében a Campus helyzete a város és az egyetem együttműködésének köszönhetően stabil. Amikor a többiek lejtmenetbe kerülnek, a debreceni fesztivál erősödik – tette hozzá.

Biztonságos, élhető rendezvényt, a múlt évinél gördülékenyebb beléptetést ígért Páll László, mondván, a bejárat területét növelték. A Campus Kft. másik ügyvezetője azt mondta, világszínvonalú lesz a látvány, tágasabb a rockzenei színpad. Nagy esőben a Nagyerdei Stadionban 30 ezer fesztiválozó is elfér, az ottani vizesblokkokat egyébként is ajánlott használni, gyorsabb lehet, mint a mobilvécéknél sorban állni – derült ki a mondandójából azzal együtt, hogy a telt ház kihirdetése szubjektív döntés, amelyben a nagyszínpad körüli terek telítettsége a döntő (tavaly egy ilyen este volt). A zárás után egy nappal már vissza kell adniuk a forgalomnak a Nagyerdei körutat.

Miklósvölgyi Péter kiemelte a sör és a lángos árát; a sajtóeseményt a Forest Center Debrecen tetőteraszán tartották (Fotó: Cívishír)

Süli András programigazgató sorolta: 21 programhelyszínen 295 zenei produkcióval, köztük 65 debreceni előadóval készülnek. A nem zenei események közül ajánlotta a kisebb gyerekek számára létesített játszótereket és foglalkozásokat, a kortárs művészet tereit, a Csokonai Nemzeti Színház előadásait, 47 társadalmi szervezet programjait. Lesznek élő podcastok, tudományos bemutatók, de még tévés legendákkal, azaz az „első influenszerekkel”, így Vitray Tamással, Rózsa Györggyel, Bánó Andrással is találkozhat a közönség.

Csepely Adrienn újságíró riportkönyvben dolgozta fel az első tizenöt Campus Fesztivál történetét. A mű 352 oldalon, 700-800 fotóval nem egyszerűen a debreceni nagyrendezvény sztorija, hanem zeneipari kézikönyv és a fesztiválipar működéséről szóló színes tény- és élményanyag.

Ratalics László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A továbbjutásban bízik az első olimpiájára készülő debreceni
A továbbjutásban bízik az első olimpiájára készülő debreceni
Füzi-Tóvizi Petra szerint az ötkarikás játékok egy pályafutás csúcsa.
Hirdetés
Hirdetés
Lemondott a Debreceni Karitatív Testület elnöke
Lemondott a Debreceni Karitatív Testület elnöke
A tagok nehéz szívvel vették tudomásul a döntést.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Huszonnyolc zebrát venne a DKV
Adatgyűjtő készülékekre írtak ki pályázatot.
Súlyos károkat okozott az időjárás a debreceni forgalomirányításban
Jelzőlámpák sérültek a város szinte összes – önkormányzati fenntartású – kereszteződésében.
Eladná Hajdúböszörmény a Kálvineumot
Az önkormányzatnak nincs pénze a felújításra, az államnak és az egyháznak nem kellett. Van azonban vállalkozói érdeklődés.
Két város ölelésében keresi a helyét Hajdúszovát
A nagyvárosban való munkavállalás lehet a legegyszerűbb kapcsolat Debrecennel.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Tovább fejlesztette kapacitásait a Főnix Média Kft.
Tovább fejlesztette kapacitásait a Főnix Média Kft.
Modern üzem is épült a debreceni telephelyen.
Pályázat fan-coil berendezések szállítására
Pályázat fan-coil berendezések szállítására
Az Aquaticum Debrecen Kft. ajánlatkérése.
Ajánlatokat vár az Aquaticum Debrecen Kft.
Ajánlatokat vár az Aquaticum Debrecen Kft.
Fan-coil berendezések beszerelését kellene elvégezni.