Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen új sportparkja még Amerikában is menő lenne

| 2023. 03. 18. | 13:48:00
A jégcsarnokok mögött épült meg Európa egyik legjobb extrémsport parkja.
Debrecen új sportparkja még Amerikában is menő lenne
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debex nevet viseli az tócóvölgyi sportpark, amely öt extrémsport otthona, és amelyet hivatalosan szombaton nyitottak meg. Erre az alkalomra a cívisvárosba látogatott – többek között – a kormány illetékes embere, Révész Máriusz, aki a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos.

Papp László felidézte, hogy Debrecenben évtizedek óta próbáltak otthont teremteni az extrémsportoknak, és az új városfejlesztési stratégiában már helyet kapott az ügy, de azóta is nyolc év telt el. 2015-ben kezdődött a gondolatok, a tervek és a vágyak összehangolása. A polgármester ugyanis kiemelte, ezt a pályát nem városvezetők, politikusok tervezték, hanem maguk az extrémsportolók. Köszönetét fejezte ki az Európai Uniónak és magyar kormánynak, hiszen jelentősen hozzájárultak a debreceni önerőhöz, és így készülhetett el a Debex.

Révész Máriusz azt emelte ki a beszédében, hogy ezek a sportágak immár az olimpia műsorán szerepelnek, és meggyőződése szerint tovább maradnak ott, mint például a magyar sikersportágnak számító öttusa. Tehát érdemes ezekbe energiát és pénzt fektetni, hiszen olimpiai érmeket lehet szerezni kitartó munkával. A kormánybiztos reményét fejezte, hogy ebben a sportparkban nagyon sok gyerek kezd el sportolni, ami égetően szükséges, hiszen a magyar iskolások a felmérések szerint évről évre egyre kövérebbek.

Balról: Újvári Zoltán, Pósán László, Papp László és Révész Máriusz
 

A magyar BMX freestyle magyar válogatott oszlopos tagja, Újvári Zoltán azt mondta, rendkívüli örömmel tölti el, hogy immár Magyarországon is van egy minden igényt kielégítő extrémsport park, a Debex pedig – méretét, kialakítását és színvonalát tekintve –  Európában top 3-as, de Amerikában, az extrémsportok őshazájában is sok város elfogadná. Ő már csak tudja, hiszen az év első részét egyesült államokbeli edzőtáborban töltötte. Mivel a debreceni sportpark alkalmas nagy nemzetközi versenyek lebonyolítására is, illetve remek edzéslehetőséget kínál a válogatottaknak, jó esély kínálkozik arra, hogy már a párizsi olimpián is szurkolhatunk magyar BMX-eseknek - válaszolta Révész Máriusz kérdésére Újvári Zoltán.

A pálya használata ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a www.debex.hu internetes honlapon lehet. Belépni kizárólag a regisztrációt követően e-mailben kapott QR-kód helyszíni bemutatásával lehetséges.

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.