Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fidesz: ha nem építenénk bérlakásokat, az volna a baj, ha építünk, akkor meg az a baj

| 2022. 01. 24. | 13:05:00
Az ellenzéknek is üzentek hétfői sajtótájékoztatójukon a kormánypártiak Debrecenben.
Fidesz: ha nem építenénk bérlakásokat, az volna a baj, ha építünk, akkor meg az a baj
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Tócóvölgy fejlesztésével kapcsolatban elég sok fals információ látott napvilágot – kezdte a monológját Pósán László fideszes parlamenti képviselő az Egressy Béni térnél tartott hétfői sajtótájékoztatón. A politikus emlékeztett rá, hogy a Fidesz helyi szervezete a nyár folyamán szervezett egy debreceni konzultációt, ami egy, a teljes városra kiterjedő közvéleménykutatás volt, hogy megismerjék, mit gondolnak, mit szeretnének az emberek Józsán, Halápon vagy éppen a Tócóvölgyben, mi foglalkoztatja leginkább a környezetükkel kapcsolatban. E széleskörű információszerzés után határozott a debreceni városvezetés a különböző városrészek fejlesztéséről – tette hozzá Pósán László.

A Tócóvölgy és a Tócóskert kapcsán az egyik legfontosabb téma a közlekedés helyzete – emelte ki a kormánypárti honatya, aki szerint az elmúlt évtizedekben jelentősen megnövekedett autószám miatt a jelenlegi infrastruktúra túlterhelt ebben a városrészben, és a városvezetésnek konkrét elképzelései vannak azzal kapcsolatban, hogy lehetne javítani a helyzeten. Ezek a tervek a Debrecen 2030 fejlesztési programban is szerepelnek, amire a város és kormány között hivatalos szerződés köttetett. Pósán László kiemelte: ennek fontos eleme a Kishegyesi út felújítása, valamint keresik a lehetőséget a déli nyitásnak a Vincellér utcánál. Körforgalmak és nagyobb áteresztő kapacitások épülnek, például a jégcsarnoknál, de a közösségi közlekedés fejlesztése is feltett szándéka a városvezetésnek – hangsúlyozta Pósán László, aki a 3-as villamos kiépítését nevezte meg végső célként. Elmondása szerint a jelenlegi, északi-déli villamospályát egy keleti-nyugati pálya keresztezné, azaz a Tócóskerttől el lehetne jutni villamossal a Dobozi lakótelepig. A pontos nyomvonal kijelölése a közlekedési szakemberek, mérnökök feladata – így a parlamenti képviselő.

Papp Viktor (balra) és Pósán László   (Fotók: Ásztai Csaba)

Papp Viktor, a Fidesz debreceni frakcióvezetője azt közölte: a Fidesz-KDNP frakció támogatja, hogy a Tócóvölgyben megvalósuljon a bérlakásprogram, ami által elindulhat a kiemelt ágazatokban dolgozó fiatalok, pályakezdők első otthonhoz jutása. Ez a terület már a nyolcvanas években kijelölték fejlesztésre, és a városvezetés elképzelése szerint a Tócóvölgy 2. egy nagy, zöldterületekkel rendelkező, a Tócóvölgynél kisebb beépítési intenzitású terület lesz, mesterséges tóval és 30 ezer négyzetméteres parkkal, és a két lakótelepet is egy húszméteres zöldsáv választja majd el egymástól – mondta Papp Viktor, aki szerint az ezer bérlakás hatással lesz a helyi ingatlanpiacra is, és aki ellenzi a bérlakásépítést, az konzerválni akarja a magas debreceni ingatlanárakat.

A politikusok szerint a Momentum képviselője, Mándi László számára ezek a fejlesztési tervek csak politikai viszálykeltés eszközei. Ha nem építene a város bérlakásokat, az volna a baj, ha meg épít, akkor az a baj – ez a Momentum, vélik a fideszesek.

[Beillesztett cikk: Ezer lakás épülne a Tócóvölgyben, ahol a Békásnál nagyobb tavat létesítenek]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mire 125 éves lesz, megszépül a Balásházy
Mire 125 éves lesz, megszépül a Balásházy
A Debreceni Egyetem szakgimnáziuma ráncfelvarráson esik át.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
A dolgozói létszám megduplázódik a bővítéssel.
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
A födém belső vízszigetelése tönkrement.
Szakítanának a fenntarthatatlanná vált gyakorlattal a reformátusok a Püspöki palotában
Ha minden úgy megy tovább, ahogy eddig, az összes ingatlan elértéktelenedik – érvelnek.
Támogatott tartalom
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Óriási sikerrel zárult a hétvégi Budapest Mastercard Comic Con, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak.
A debreceni cégcsoport tagja 3 milliárd forintot fektetett be
A debreceni cégcsoport tagja 3 milliárd forintot fektetett be
Elérte legmagasabb pontját az ipari csarnok épülete Szentgotthárdon.
Gyermeknap a Zsuzsival
Gyermeknap a Zsuzsival
Az idén 142 éves erdei kisvasútja nagyszabású gyermeknapi programokkal kedveskedik utasainak.