Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Változik a debreceni köztemető nyitvatartása

| 2021. 10. 18. | 16:52:00
A közlekedési rend is módosul.
Változik a debreceni köztemető nyitvatartása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően az A.K.S.D. Kft. ez évben is megteszi a szükséges intézkedéseket a halottak napja zökkenőmentes lebonyolításához. 

Debreceni Köztemetők meghosszabbított nyitvatartása:


Október 23-át megelőzően és november 2-át követően a köztemető korábbiakban meghatározott általános nyitvatartási rendje lesz érvényben.

Meghosszabbított nyitvatartás a köztemető ügyfélszolgálati irodájában

Október 23-tól november 2-ig meghosszabbított nyitvatartási időben, 8-tól 18 óráig folyamatos ügyelet lesz biztosított a temető ügyfélszolgálati irodában, azonban szombati és vasárnapi napokon, valamint hétköznapokon 15:30 - 18:00 között nincs temetés ügyintézés. A munkatársak segítséget nyújtanak a sírhelyek keresésében, térképet biztosítanak, melyen jelölik a keresett sír helyét. Sokan ezen napokon váltják meg újra elhunyt szeretteik sírját, továbbá tájékoztatást kaphatnak a balesetveszélyes síremlékekkel kapcsolatosan.

Közlekedés a köztemető területén

A megnövekedett látogatói forgalom okán az önkormányzata mindenszentek környezetében lévő, alábbi szombati és vasárnapi napokra feloldja a 13 óráig érvényben lévő gépjármű behajtási tilalmat, azaz a behajtási díj megfizetése mellett engedélyezi a gépkocsival történő behajtást a Debreceni Köztemetők területére az 1-es kapunál:

  • október 23. - 24. (szombat – vasárnap)
  • október 30. - 31. (szombat - vasárnap)

Behajtási díj:

  • személygépjármű: 500 forint
  • személygépjármű utánfutóval, tehergépjármű: 740 forint

2021.10.23. – 2021.11.02-ig gépjárművel történő behajtás kizárólag az 1-es kapun át engedélyezett, mely megközelítése a Kassai út, Hadházi út csomópont felől lehetséges, azonban a kihajtás a 3-as kapun át is megvalósulhat a Benczúr Gyula utca irányába, mely jelentősen gyorsítja a haladást. 
2021. november 1-jén, azaz mindenszentek napján a fentiekkel ellentétben minden lakossági, vállalkozói, személy –és tehergépjármű forgalom tilos a köztemetők területén. Ezen a napon 2 kisbusz térkép szerinti útvonalon történő közlekedése nyújt díjmentes segítséget a rászorulóknak a sírok megközelítéséhez. 
A köztemető területén történő közlekedésre a KRESZ szabályai vonatoznak, így a jobbkéz szabály érvényesül, ugyanakkor járdák hiányában a gyalogosforgalom elsőbbséget élvez. Munkanapokon a gépjárművezetők a temetési rend figyelembevételével kötelesek közlekedni, parkolással nem akadályozhatják a forgalmat, vagy a gyászmenet útját.

A lakossági gyalogosforgalom a köztemetőben 1., 2., és 3. számú kapukon keresztül történhet. A kapuknál a köztemető nyitvatartási idejének megfelelő időtartamig portaszolgálat működik.

A köztemetőkben működő sírköves vállalkozások és vállalkozók október 25-től november 2-ig nem végezhetnek sírköves munkát a debreceni köztemetők területén. A temető területén belül az A.K.S.D. Kft. megerősített biztonsági szolgálatot biztosít, melyhez a rendőrség és a közterület-felügyelet is segítséget nyújt.

Forgalomkorlátozás, útlezárás a köztemető környékén

Október 30-án 8 órától november 1-je 22 óráig:
a Debreceni Rendőrkapitányság hivatalos tájékoztatása szerint a Benczúr Gyula u. köztemető 1. és 2. sz. kapuk közötti szakasza a közforgalom elől el lesz zárva. Kizárólag a tömegközlekedési járművek, a taxik, valamint az önkormányzat által kiállított behajtási engedéllyel rendelkező gépjárművek közlekedhetnek a lezárt útszakaszon. A korlátozás a mozgáskorlátozottakra és az azokat szállító gépjárművekre is vonatkozik. 

  • a köztemető 2. és 3. sz. kapujának megközelítése a Pallagi út felől, a Benczúr Gyula utcán keresztül lehetséges. A Benczúr Gyula utca gépjármű forgalma egyirányú lesz a Pallagi út felől, a köztemető 2. és 3. sz. kapuja közötti parkolót az Ady Endre sugárúton keresztül a Nagyerdei Stadion irányába lehet elhagyni. 
  • az Ady Endre sugárútra a fentiek miatt a Nagyerdei körút irányából nem lehet behajtani.
  • a Hadházi út – Benczúr Gyula utca kereszteződésével szemben kialakított trolibuszfordulóba behajtani tilos.

Várakozási és megállási tilalmak

Október 30-án 8 órától november 1-je 22 óráig a Debreceni Rendőrkapitányság hivatalos tájékoztatása szerint az alábbi útszakaszokon megállni és várakozni tilos táblák lesznek kihelyezve, melyekre kérjük, fokozott figyelmet fordítsanak a gépjárművel közlekedők. A forgalomkorlátozásban érintett helyeken szabálytalanul leállított gépjárművek az üzembentartó költségére elszállításra kerülnek.

  • a Benczúr Gyula utcán a Hadházi úttól a Köztemető 2. kapuig az úttest mindkét oldalán, beleértve az útpadkát is
  • a Benczúr Gyula utcán a Pallagi út és az Ady Endre sugárút közötti szakaszán az út menetirány szerinti jobb oldalán, beleértve az útpadkát is
  • az Ady Endre sugárút Nagyerdei körút és a Köztemető 2. kapuja kötötti szakaszán az útszakasz mindkét oldalán, mely az útpadkán történő várakozásra nem terjed ki.
  • a 4. sz. főút meghatározott szakaszán az úttest mindkét oldalán, beleértve az útpadkát is
  • a Hadházi út páros oldalán, beleértve az útpadkát is
  • a Futó utcán a Szervíz úttól (vasúti átjáró) az Apafája utcáig mindkét oldalon, beleértve az útpadkát is

Emlékműsor és egyházi megemlékezések november 1-jén:
Helyszín: 2-es számú ravatalozó terem előtti terület, eső esetén a 2-es számú ravatalozó terem a járványügyi védekezés irányelveinek betartása mellett

  • 15:00 – Református Egyház megemlékezése
  • 15:30 – Római Katolikus Egyház megemlékezése
  • 16:00 – Görög Katolikus Egyház megemlékezése
  • 17:00 – „Az élet és halál misztériuma” – a debreceni művészi csoportok közreműködésével

Egyéb információk: A hálózati víz akkor lesz biztosított a temető területén, ha nem lesz talaj menti fagy, ami indokolná a víz elzárását. Az A.K.S.D. Kft. felhívja a látogatók figyelmét arra, hogy a szemetet minden esetben a kihelyezett hulladéktároló edényekbe tegyék, az edényeket gyakrabban ürítik. A lehulló nagy mennyiségű elszáradt levél miatt lehetőséget biztosítanak a hozzátartozóknak arra, hogy amennyiben a sírokról össze kívánják takarítani a ráhullott leveleket, a köztemető portáin ingyenes, újrahasznosított műanyag zsákot lehet kérni erre a célra. Korábbi évekhez hasonlóan az összes sírkő biztonságtechnikai felülvizsgálata megtörténik. Az életveszélyes sírkövek fejkő részét lebontják és ráfektetik a sírkőre, amennyiben ez nem lehetséges, elszállítják a tároló helyre. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szomorú szezonvég: csak nyolcadik a Debrecen
Szomorú szezonvég: csak nyolcadik a Debrecen
A DEAC kosarasai ennél jóval sikeresebb szezonra számítottak.
Gazdaság
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.