Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött! Debrecen Közép-Európa kerékpáros központja lesz!

| 2021. 10. 13. | 18:20:00
Huszonnégy futballpályányi területen épül fel a Debreceni Velopark.
Megkezdődött! Debrecen Közép-Európa kerékpáros központja lesz!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A professzionális, az amatőr és a szabadidősportra egyaránt alkalmas kerékpáros centrum épül fel Pallagon. A munkálatok már megkezdődtek. A beruházást az állam fizeti, a BMSK (Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.) megrendelte, a debreceni IT Specialist Mérnöki Kft. megtervezte, a szintén debreceni Hajdut Építő Kft. felépíti, és majd Közép-Kelet-Európa kerékpárosai – de leginkább a debreceniek – használhatják.

Az első kapavágáson túl tartott beszámolót a helyszínen Papp László polgármester, Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, valamint Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezetője.

Balról: Becsky András, Papp László és Princzinger Péter

Papp László elmondta, az első ütemben – még idén – a cyclocross-pálya épül meg egy 800 méteres edzőkörrel, 3-5 méteres dombokkal. A második ütemben, reményeik szerint jövőre egy 600 négyzetméteres fedett csarnokkal bővül a létesítmény, valamint további egy kilométerrel nő a pálya távja, a harmadik ütemben pedig felépül a velodrom, azaz a pályakerékpáros aréna. Utóbbi kivitelezésére 2022-ben már ki is írhatják a közbeszerzést, hiszen az előkészületek a megfelelő ütemben zajlanak, tette hozzá a város első embere. Ez beruházás nemcsak Magyarországon egyedülálló, hanem Közép-Kelet-Európában is, így Debrecen lesz a sportág központja – jegyezte meg Papp László.

Kerékpáros központ kerékpáros megközelítés nélkül nem az igazi, Papp László rögtön két bringautat is ígért. Az egyik a 4-es főút mellett fut majd, és Bocskaikertet köti össze Debrecennel, a másik pedig „belül”, a Pallagi úton épül ki, a TEVA-tól a 4-es útig, mire a Velopark elkészül.

Princzinger Péter szövetségi elnök arról beszélt, hogy a huszonnégy futballpályányi területen felépülő Velopark a debreceni vendéglátás számára is hasznot hajt, hiszen a sportturizmus fellendülése várható. A pályát az év 365 napján lehet majd használni, és a magyar kerékpáros sport sokat nyerhet azzal, hogy minden bizonnyal sok fiatal választja majd a sportágat a biztonságos, autóforgalomtól elzárt területen. Ehhez kapcsolódva Becsky András, a Veloparkot majdan üzemeltető Debreceni Sportcentrum igazgatója elmondta, hogy a helyi általános iskolások számára közlekedésbiztonsági oktatatópálya is helyet kap a létesítményben, valamint a DKSI-vel kötött megállapodás értelmében létrehozzák a DSI Cycling Teamet, amely Magyarország legnagyobb kerékpáros klubja lesz, az országúti bringások pedig a továbbiakban a DSI színeiben versenyeznek.

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A fóliasátrakban már érik a magyar szamóca
A fóliasátrakban már érik a magyar szamóca
Május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret.
Hirdetés
Hirdetés
Mobilvécé égett a csapókerti vasútállomáson
Mobilvécé égett a csapókerti vasútállomáson
Azonnal riasztották a debreceni tűzoltókat.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.