Hirdetés

Új utat adták át Debrecen északnyugati részén

Cívishír

2020.01.24. 15:54

Új utat adták át Debrecen északnyugati részén
A Domokos Márton út (Fotó: Debrecen.hu)

A Domonkos Márton út által összekötötték a Vezér utcát a 33-as főúttal.

Hirdetés

Befejeződött Debrecen új, az északnyugati városrészt tehermentesítő útjának építése, amely a 33-as főutat köti össze a Vezér úttal. A projekt költsége bruttó 844 millió forint volt, európai uniós és állami forrásból finanszírozták.

A 33-as főutat a Vezér utcával összekötő 1100 méter hosszú, 7 méter széles útszakasz kivitelezési munkálatai tavaly júliusban kezdődtek el, kiépítették a közvilágítás és a csapadékvíz-elvezetést is. A beruházás során szélesítették a METRO Áruház megközelíthetőségét szolgáló csomópont és a főút közötti szakaszt. 

– Már a Domonkos Márton út elkészült, szilárd burkolatú útszakaszának az átadása is nagyban hozzá fog járulni az érintett városrész forgalmának gördülékenyebb levezetéséhez. Ugyanakkor a városvezetés eltökélt szándéka, hogy a kiépített útszakasz folytatásával tovább javítsa gyorsítsa a közlekedést a területen. A Domokos Márton út átadásával a kamionokat kitiltják a Vezér utcáról, a többtonnás teherjárművek kizárólag az új utat használhatják, ha az ipari parkba szállítanak – hangzott el a Kósa Lajos országgyűlési képviselő, Papp László polgármester és Katona Erzsébet önkormányzati képviselő által tartott január 24-i sajtótájékoztatón.

Az utat tovább építik a Vezér utcától a 354-es főútig, a projekt az előkészítési szakaszban jár. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt-nél a tervező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás jelenleg is zajlik, az engedélyezési és kiviteli tervek 2021. harmadik negyedévére elkészülhetnek. 
A 33-as főúton a körforgalmat átépítenék az Auchannál, a tervezővel a múlt év végén már megkötötték a szerződést, maga a kivitelezés 2021-ben várható.

Szóljon hozzá!

Hirdetés