Hirdetés

Álhírek terjednek a koronavírussal kapcsolatban

kormany.hu/MTI

2020.01.29. 12:19

Álhírek terjednek a koronavírussal kapcsolatban
A kép illusztráció (Fotó: MTI/EPA)

A kormány szerint tudatosan terjesztik ezeket a közösségi médiában.

Hirdetés

Felhívjuk a figyelmet, hogy a közösségi médiában és a különböző álhíroldalokon megjelentek a tudatos álhírek, rémhírek a koronavírussal kapcsolatban.  A kormány vizsgálja, hogyan lehet fellépni a koronavírusról szóló álhírekkel szemben - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus-járványt, rendszeresen tájékoztatja a közvéleményt, követi a nemzetközi jelentéseket és ajánlásokat, és szükség esetén megteszi a további intézkedéseket.

Magyarországon továbbra sincs tudomásunk koronavírusos betegről

- áll a közleményben.

Túl sok a félelemkeltő, negatív tartalmú információ a kelet-kínai Vuhanban felbukkant koronavírusról, főképp ahhoz képest, hogy Magyarország nem érintett az ügyben - értékelt Földi Rita klinikai szakpszichológus szerdán az M1 aktuális csatornán.

A szakember úgy fogalmazott: nagy a "túlingerlés", mindenhol a koronavírussal kapcsolatos hírek jönnek szembe az emberekkel.

Hozzátette, érzelmileg hatnak a kattintásvadász címek, mivel a címekhez tartozó cikkeket sokszor nem olvassák végig, pedig e kettő tartalma gyakran nem is egyezik. Ez már nem figyelemkeltés, hanem félelemkeltés - mondta a pszichológus, aki szerint fontos lenne megfelelően válogatni az írások között, kiszűrni a szükséges és szükségtelen információkat, de ez a globális információáramlás korában egyre nehezebb.
koronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés