Hirdetés

Egyelőre nem lesz Debrecenben könyvautomata

civishir.hu

2020.01.17. 10:45

Egyelőre nem lesz Debrecenben könyvautomata

A tárgyalások megrekedtek.

Hirdetés

Az önkormányzat az Ifjúsági Házban helyezné el azt az automatát, melyből hordozható könyveket vásárolhatnának a szépirodalom kedvelői, de ez a hely a szervezőknek nem felel meg, így tovább folynak a tárgyalások.

Mint beszámoltunk róla, a Sztalker Csoport 2018 áprilisában, a magyar költészet napján indította útnak kezdeményezésüket. Budapest hét frekventált pontján helyeztek el könyvautomatává alakított italautomatákat, bennük az első öt kiadvánnyal, melyet 990 forintos áron lehetett megvásárolni. A tesztüzem nem várt sikerrel zajlott, az első könyvek a tervezett fél év helyett két hónap alatt elfogytak.

Örömmel jelentették be a szervezők tavaly novemberben, hogy sikeres volt a közösségi finanszírozási kampányuk, így egy-egy automatát helyezhetnek el Debrecenben, Szegeden és Pécsett.

Az akkori információk szerint az anayagi ok elhárult, már csak a területfoglalási engedélyre vártak a cívisvárosban. 

Az ötletgazdáknál érdeklődtünk, hol lesz az automata, milyen művek lesznek benne és megkapták-e a területfoglalási engedélyt. Kérdéseinkkel átirányítottak minket a debreceni önkormányzathoz, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy Vecsei H. Miklós, a Vígszínház társulati tagja, korábbi cívisvárosi színész, a POKET Nonprofit Kft. képviselője kereste meg őket a zsebkönyvautomata elhelyezésének ötletével. Tavaly decemberben a városvezetés tájékoztatta a Kft. gazdasági vezetőjét, hogy az Ifjúsági Ház az a helyszín, ahol meg tudják oldani az őrzést és az áramvételi lehetőség is adott. Érveik között szerepelt az is, hogy az Ifjúsági Ház a belvárosban található, ahol rendszeresen megfordulnak fiatalok és idősek, valamint itt működik az ötszáz fős Rocksuli könnyűzenei iskola.

A tárgyalás megrekedt, mivel a POKET Nonprofit Kft. számára a beltéri elhelyezés nem megfelelő. A városvezetés hangsúlyozza, nem zárkóznak el más helyszíntől, de egyelőre az Ifjúsági Házban tudják biztosítani az automata elhelyezéséhez szükséges megfelelő körülményeket.

Ezekből kifolyólag a kihelyezésnek nincs időpontja.

Fogarasi Renáta

DebrecenPOKETkönyvautomata

Szóljon hozzá!

Hirdetés