Hirdetés

Megvannak az új debreceni strand jegyárai, jön a Debrecen Kártya!

Cívishír

2019.12.06. 16:11

Megvannak az új debreceni strand jegyárai, jön a Debrecen Kártya!
Családbarát lesz az új debreceni strand

A kártyával más kedvezmények is elérhetők lesznek a debreceniek számára.

Hirdetés

Egy felnőtt jegy 3700, egy diák/nyugdíjas 3100 forintba kerül majd a 2020 május utolsó hetében nyíló új debreceni strandra. Két felnőtt egy gyermekkel 9500, két felnőtt két gyermekkel 11 500, két felnőtt három gyermekkel 13 400 forintért válthat majd belépőt, s ezért a nagyerdei fürdőben korlátlanul használhatja a vizes szolgáltatásokat (csúszdák, gyermekvilág stb.). A 3 év alatti gyerekek után csak 100 forint regisztrációs díjat kell fizetni.

Az erről szóló december 6-i sajtótájékoztatón Papp László, Debrecen polgármestere arról is beszámolt, hogy a következő év első felében bevezetik a Debrecen Kártyát, amelyet bejelentett, állandó debreceni lakhellyel birtokában lehetséges majd kiváltani. Ezzel a kártyával már a debreceni fürdőben is jelentős kedvezmények lesznek elérhetők, így a felnőtt jegyért 3100, a diák/nyugdíjasért 2550 forintot kell fizetni.

A kártya által a debreceniek kulturális események kapcsán is kedvezményes szolgáltatásokban részesülnek majd, később pedig olyan, az e-Személyihez hasonló adathordozót szeretnének, amellyel a tömegközlekedés is igénybe vehető. – Érzékeljük, hogy több tízezer olyan személy él a városban, akik nem rendelkeznek állandó, helyi lakcímmel. Szeretnénk, ha ők is bejelentkeznének Debrecenben, hiszen csak ezzel a feltétellel juthatnak hozzá a kártyához – tette hozzá Papp László.

A kártyával járó engedményes lehetőségekről 2020 januárjától, februárjától a debrecen.hu weboldalon lehet majd részletesen tájékozódni, a kiváltás költsége körülbelül 1000 forint lesz. 

A fürdőberuházással összefüggően a polgármester megjegyezte, minden az ütemtervnek megfelelően halad, a műszaki átadást és a próbaüzemeket jóval a nyitás előtt megtartják. A 8,5 milliárd forintba kerülő új debreceni strand kivitelezője a debreceni Hunép, itt videón is megnézhetik, hogyan fog festeni az elképzelések szerint.

Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, a jegyárak kialakítása során három vezérelvet tartottak szem előtt. Így azt, hogy a strandon belül ne kelljen a vizes szolgáltatásokért – mint a csúszdák vagy a gyermekvilág – külön fizetni, a debreceniek minél szélesebb körben vehessék igénybe a fürdőt, továbbá családbarát módon működjenek, vagyis a gyermeke számának növekedésével a jegyárak arányosan olcsóbbakká váljanak. Mint hallhattuk, a felsoroltak árakon túl a nagycsaládosok extra kedvezményeket kapnak majd.

Az ügyvezető hajdúszoboszlói, nyíregyházi, gyulai, sárvári és zalakarosi összevetésben a debrecenit alsóközépár-kategóriásnak nevezte. Egy felnőtt belépő Hajdúszoboszlón (az Aquaparkkal együtt) 6000, Nyíregyházán 4200, Gyulán (szintén az Aquaparkkal számolva) és Sárváron 4400, Zalakaroson 4800 forintba kerül.

Ezek az árak egyelőre jelentősen az általunk várt belépődíjak alatt maradnak!

RaL

DebrecenstrandPapp Lászlófürdőjegyár

Szóljon hozzá!

Hirdetés