Hirdetés

Hirdetés

Videón a 2020-ban nyitó különleges debreceni strand!

Cívishír

2018.09.14. 12:31

Videón a 2020-ban nyitó különleges debreceni strand!
Minden korosztály számára készülnek kikapcsolódási lehetőséggel

Egészen egyedi a maga nemében.

Hirdetés

Hirdetés

Szeptemberben elkezdi a 8,5 milliárd forintba kerülő, a Pallagi út felől sétányt, üzletsort is magába foglaló új Nagyerdei strand kivitelezését a nyílt közbeszerzésben nyertes debreceni Hunép Universal Zrt.

– A 15 medencés fürdő jövő őszre elkészül és 2020-ban fogadhatja a vendégeket – közölte szeptember 14-i sajtótájékoztatóján Papp László, aki immár sok részletet is megosztott a majdani strandról. Debrecen polgármestere szerint, bár 2010-ben döntési helyzet előtt álltak, hogy a Parkerdőt tegyék-e rendbe vagy a strandot, az akkori mintegy 2 milliárd forint nem lett volna elegendő egy látványában és használhatóságában is egyedi létesítményre. – Amilyen a most felépítendő lesz – hangsúlyozta, megjegyezve, amikor csak megkérdezték a debrecenieket a legfontosabbnak tartott fejlesztésekről, a strand mindig a lista élén szerepelt.

Az árakról Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője a Cívishír kérdésére elmondta: a belépők az üzleti terveik szerint egyáltalán nem lesznek drágábbak, mint bármelyik jelentős strandfürdőé az országban. – Az a koncepció biztos nem lenne működőképes, hogy a látogató még külön vásárolja meg a szolgáltatásokat (csúszdák, hullámmedence stb.). Nálunk egy belépővel az összes vizes szolgáltatást lehet majd használni, a vendéglátóegységek kínálatát nyilván nem beleértve – reagált.
A polgármester részletesen szólt a sokak által várt egyedi létesítményről (Fotó: Fogarasi Renáta, Cívishír)

Az új fürdővel éppen hogy nem a hajdúszoboszlói, a nyíregyházi vízi élményparkot akarták másolni, hanem teljesen mást létrehozni, ami ráadásul a lehető legjobban tiszteletben tartja a Nagyerdő zöldjét.

Ezért a létesítmény ikonikusnak szánt fő épülete emeletes lesz, így lényegesen több szabad füves, parkos, vagyis burkolatlan terület marad a medencék körül. Ezzel együtt az új strand sokkal nagyobb, összesen 5700 négyzetméter vízfelületet kínál majd a vendégeknek, mint a korábbi a maga 3600 négyzetméterével. 

A főbejárat a Pallagi útra kerül át a Nagyerdei körútról, továbbá az Aquaticum jellegzetes kupolás épülete és az új fürdő között lesz egy fejlesztési terület későbbi szállodaépítésre. A 96 szobás Hotel Aquaticum az átlagos 70-80 százalékos feltöltöttségével ugyanis arra a reményre jogosít, hogy érdemes bővíteni a jövőben. A strand és a jelenlegi villamosvonal között sétány épül ki- és befelé egyaránt dolgozó üzleteknek (éttermek, büfék, fagyizók stb.). .

A költségekből 6 milliárd forintot a Modern Városok Programjából, 1,2 milliárd forintot a szintén központi, turisztikai fejlesztési alapból finanszíroznak, míg 1,3 milliárdot az önkormányzat teremt elő a Debreceni Vagyonkezelő Zrt-vel. A kivitelezésre két érvényes ajánlat volt, a zalegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. 8,99 milliárd forintos ajánlatot tett a Hunép Universal Zrt. 8,5 milliárdos vállalásával szemben.

Nézzük a finomságokat!

 • 15 medence, 8 csúszda
 • főbejárat a Pallagi úton
 • kétosztatú gyógymedence 
 • enyhe sodrású „lassú folyó” a relaxálni, ringatózni vágyóknak
 • „gyermekvilág” 40 centi mélységű pancsolóval,  spriccelőkkel, (spraypark), kalandmedencével benne egy mászható „fával”, családi csúszdákkal, színpaddal, hullámmedencével
 • ugrómedence 200 négyzetméternyi vízfelülettel, ahová 1, 3 és 4,7 méterről is fejest lehet ugrani megfelelő feltételek mellett
Papp László mellett Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője (Fotó: Fogarasi Renáta, Cívishír)
 • különleges, emeletes főépület négy csúszdával (gömb, ufó, fekete lyuk, aquatube), fent napozókkal, bárokkal, jókora kalandmedencével, mászófallal a közepén
 • a főépületben, de a felszín alatt kapnak helyet az öltözők, szociális helyiséget; akadálymentesített terek lifttel
 • az emeleten üvegaljú relaxációs medence is lesz – tériszonyos hátrányban!
 • speciális kék és zöld színű üvegburkolat a főépületen, szezonban víz csorog majd rajta, egyedi látványt ígér 
 • „sportvilág” 50 és 30 méters úszópályákkal, melegvizes tanulómedencével
 • homokos strandröplabda és rekortán streetball pálya 

Ratalics László

Galéria

DebrecenPapp Lászlónagyerdei strand

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.