Hirdetés

Két gyereknél máris jelzett az új debreceni szűrőrendszer

Cívishír

2019.12.13. 15:23

Két gyereknél máris jelzett az új debreceni szűrőrendszer
Zsuga Judit, Széles Diána és Papp Csaba (Fotó: debrecen.hu)

Városi egészségterv készül annak érdekében, hogy jobb bőrben legyenek a debreceniek.

Hirdetés

Két debreceni nyolcadikosnál találták jelét olyan típusú szívritmuszavarral járó betegségnek, melyről korábban sem az iskolaorvos, sem a szülők nem tudtak és súlyos következményei is lehettek volna. Erről Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatója beszélt azzal összefüggően, hogy az önkormányzat és a Debreceni Egyetem új alapokra helyezte a debreceni óvodások és iskolások egészségügyi szűrővizsgálatait. A Pósa utca 1. szám alatti rendelőben októberben kezdték a gyerekek fogorvosi, mozgásszervi, hallás- és látásszervi, EKG vizsgálatait.

December 13-án az önkormányzat és a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karának képviselői együttműködési megállapodást írtak alá egy városi egészségterv elkészítésére, ami alapot nyújtana egy, a lakosság egészségi állapotát javító népegészségügyi program megvalósításához. Széles Diána alpolgármester kiemelte: fő céljuk a lehetőségekhez mérten korszerű körülmények megteremtése az egészségügy területén. – A kidolgozandó egészségterv reagálni fog a debreceniek népegészségügyi problémáira, megfogalmazva a panaszok orvosolásának lehetőségeit. Komplex szűrővizsgálatokkal, az orvosi rendelők korszerűsítésével, a sportolási lehetőségek megteremtésével egészségesebb életre nyílhat kilátás – mondta. 

Az együttműködési az önkormányzat részéről Széles Diána, a Debreceni Egyetem felől Zsuga Judit, a népegészségügyi kar dékánja írták alá.

Debreceni EgyetemDebrecenönkormányzatSzéles Diánaegészségügyi szűrés

Szóljon hozzá!

Hirdetés