Hirdetés

Hirdetés

Olyan intézményt adtak át Debrecenben, amilyen nincs másutt az országban

2019.10.11. 16:50

Olyan intézményt adtak át Debrecenben, amilyen nincs másutt az országban
ogászati vizsgálat Debrecenben, az Iskola-egészségügyi Ellátási Központ és Egészségfejlesztési Iroda új épületében (Fotó: mti)

Kétévente minden diákot átvizsgálnak.

Hirdetés

Hirdetés

Országosan egyedülálló iskola-egészségügyi ellátóközpontot és egészségfejlesztési irodát hozott létre Debrecenben az önkormányzat együttműködve az egyetemmel  a Pósa utcán – közölte a város polgármestere az intézmény átadásán pénteken.

Papp László jelezte: Debrecenben 72 ezer fiatal tanul, köztük 38 ezer általános és középiskolás diák. Utóbbiak közül évente 19 ezer fiatal teljes szűrését biztosítják, a hagyományos laboratóriumi és fizikai szűrővizsgálatok mellett fogászati és ortopédiai szűrővizsgálatokat is elvégeznek.

Ilyen komplex szűrővizsgálat, amely a Debreceni Egyetem (DE) és városi egészségügyi ellátórendszere összefogásával jött létre, nincs másutt az országban

– fűzte hozzá a polgármester, megjegyezve, hogy az önkormányzat 45 millió forint értékű ingatlant, egy volt iskolaépületet biztosított a központ kialakításához.

Széles Diána alpolgármester elmondta: az első iskolabusz hétfőn reggel érkezik a központba, ahol napi száz diák komplex szűrését végzik el. A szűrővizsgálatokon

második osztálytól kétévente vesznek részt a diákok, és egészen a 12. évfolyamig kísérik végig az egészségi állapotukat.

A  szűrővizsgálatokat egy egészségnap keretében biztosítják a gyerekeknek, erről valamennyi debreceni iskolafenntartóval - egyházakkal, a Debreceni Szakképzési Centrummal (DSZC) és a tankerületi központtal megállapodtak – ismertette Széles Diána.

Bács Zoltán, a DE kancellárja azt emelte ki, hogy a helyi sportcentrum Kincskereső programjában is új minőséget jelent az iskola-egészségügyi központ, ahol hamar kiderülhet, hogy egy-egy gyerek milyen adottságokkal milyen sportot űzhet.

DebrecenoktatásegészségügyPapp László

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.