Hirdetés

A hosszúpályi temetőben akarta gyomron lőni ismerősét

birosag.hu

2019.12.10. 09:17

A hosszúpályi temetőben akarta gyomron lőni ismerősét

A kollégák nem vették komolyan.

Hirdetés

A Debreceni Törvényszék október 29-én tartott tanácsülést annak a vádlottnak az ügyében, aki egy gáz-riasztó fegyverrel akarta behajtani a sértett meg nem adott tartozását. A másodfokú bíróság a fegyveresen elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt indult büntetőeljárásban a Debreceni Járásbíróság ítéletét helybenhagyta, a vádlottat jogerősen 1 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

A 65 éves férfi 2018. július 16-án beszélni akart a sértettel, aki szerinte 10 ezer forinttal tartozik neki, amit több éve kért kölcsön, de még azóta sem adta meg. A vádlott a hosszúpályiban a temető mellett dolgozó közmunkásokat kérdezte, hogy az adósa hol tartózkodik. A közmunkások elmondták, hogy a temetőben dolgozik. A vád szerint ekkor a vádlott a gépjárművéből elővett egy 9 milliméteres gáz-riasztó fegyvert, majd azt állította, azzal fogja gyomron lőni a sértettet. 

A vádlott megtalálta a sértettet, szidalmazni kezdte, közölte, hogy még mindig tartozik neki 10 ezer forinttal, amit ha másnap délig nem ad meg, lelövi.

A gáz-riasztó pisztolyt nem fogta rá a sértettre, de egy alkalommal a levegőbe lőtt.

A vádlott büntetett előéletű, azonban a bűncselekmény kísérleti szakban maradt és beismerő vallomást tett, így a kiszabott büntetés a végrehajtása nélkül is eléri a célját, egyúttal elegendő az egyéni és a generális prevenció elveinek érvényesüléséhez.
Hosszúpályi

Szóljon hozzá!

Hirdetés