Hirdetés

A Facebookon akarta közvetíteni háza felrobbantását egy hajdúnánási

civishir.hu

2019.12.04. 08:29

A Facebookon akarta közvetíteni háza felrobbantását egy hajdúnánási

Családi vita áll a háttérben. Vádat emeltek ellene.

Hirdetés

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt most emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki családi veszekedést követően az egyik közösségi oldalon közvetítette, hogy fel fogja robbantani a házát.

A vádlott feleségével és kiskorú gyermekével él együtt egy hajdúnánási családi házban. Szeptember 1-jén közte és felesége között vita robbant ki, sokat veszekedtek, majd ezt követően a vádlott italozni kezdett. A fenti nap délutánján a férfi – erősen ittas állapotban – egyedül volt otthon, amikor a konyhában a gázcső vezetékcsapját kitekerte, így a gáz szabadon áramlott a helyiségbe. Ezután a gázcsapot többször kinyitotta és elzárta.

A vádlott mindezt élőben közvetítette egy közösségi oldalon és jelezte, hogy a házat fel fogja robbantani. Akik látták a közvetítést, értesítették a férfi családtagjait, akik a rendőrség segítségét kérték.

A rendőrök az ingatlan udvarán lévő gázvezetéket elzárták, mire a lakásba értek, a férfi elzárta a gázcsapot és elkezdte a ház szellőztetését.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.
Hajdúnánásrobbantás

Szóljon hozzá!

Hirdetés