Hirdetés

A DK-s Varga Zoltán „latinovicsát” is kiszúrta a városvezetés

2019.12.11. 14:27

A DK-s Varga Zoltán „latinovicsát” is kiszúrta a városvezetés
A városvezetés nem hagyta szó nélkül Varga Zoltán állításait (Fotó: Cívishír)

A debreceni polgármesteri hivatal sajóosztálya tételesen cáfol.

Hirdetés

Varga Zoltán DK-s önkormányzati képviselő sajtótájékoztatójának nagyobb volt a füstje, mint a lángja - reagált a debreceni polgármesteri kabinet. Az ellenzéki képviselő "korrupciós szálakról" értekezett egy bizonyos DEBKÖZ Kft. kapcsán, erről részletesen is beszámoltunk.

Most a városházi reakciót olvashatják: 

Varga Zoltán állításaival ellentétben a valóság a következő:

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának az Intermodális Közlekedési Központ kivitelezésével kapcsolatban nem volt semmilyen szerződése a DEBKÖZ Kft-vel. A Központ kivitelezésével kapcsolatos eljárásokat nem a debreceni önkormányzat folytatta le.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából a DEBKÖZ Kft egyetlen közbeszerzési eljárásban sem vett részt.

A Latinovits Színház tekintetében közbeszerzési eljárás megindítására az év végéig kerül sor. Az önkormányzat a Latinovits Színház megvalósításához kapcsolódóan a DEBKÖZ Kft.-vel megbízási szerződést kötött jogszabály szerinti közbeszerzési szakértői feladatok ellátására, azonban a szerződés teljesítésbe nem ment, azt a felek közös megegyezésével megszüntették.

A DEBKÖZ Kft Kft-vel sem a Debreceni Vagyonkezelő Zrt., sem tagvállalatai nem voltak kapcsolatban.

Varga Zoltán – követve a „haladó” baloldali hagyományokat – még a Latinovits Színház elnevezését sem tudta helyesen leírni sajtóközleményében, azt ugyanis nem cs-vel, hanem ts-sel kell írni.

Vannak városi cégek, amelyek a DEBKÖZ-zel dolgoztak

Ahogy azt korábbi cikkünkben már írtuk, a DEBKÖZ valóban feltűnik az intermodális központ kapcsán is, de ott a közbeszerzési eljárás megrendelője a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. volt. A társaság rendre feltűnik a Debreceni Hulladékszolgáltató Kft. közbeszerzéseinél, szintén ők intézték az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ Kft. egy autóbeszerzését, és a Méliusz Juhász Péter Könyvtár könyvbeszerzéseinél is eljártak.

 

DebrecenkorrupcióVarga Zoltán

Szóljon hozzá!

Hirdetés