Hirdetés

Hirdetés

Eladhatják Balmazújváros rendezvénycsarnokát

Cívishír

2019.11.18. 18:00

Eladhatják Balmazújváros rendezvénycsarnokát
A König Rendezvényközpont Balmazújvárosban

A tulajdonos azt szeretné, ha az önkormányzat a korábbihoz hasonló feltételekkel használná tovább a létesítményt.

Hirdetés

Hirdetés

Gazdát cserélhet a balmazújvárosi önkormányzat által is rendszeresen, egy korábbi szerződés szerint évi 20 alkalommal térítésmentesen használt König Rendezvényközpont. A létesítményt egy helyi vállalkozó, Király Sándor építtette, 2013-ban adták át. A 400 millió forintos beruházási költségből 180 millió forintot az önkormányzat nyújtott támogatásként (kormányzati forrásból), cserébe a már említett kikötéssel. A város központjában lévő csarnok elsősorban kézilabda-mérkőzéseknek adott otthont.

A balmazújvárosi képviselő-testület november 20-i ülésére készített előterjesztésből a kiderül: a vevő vállalná, hogy évente hússzor odaadja a létesítményt, ez a jog – mely jelzálogjog formájában is fennáll – egészen 2028 végéig megilleti az önkormányzatot.

A csarnok tulajdonosa, a König-Trade Kft. az ingatlan értékesítése érdekében azt kéri az önkormányzattól, hogy járuljon hozzá a jelenlegi üzleti konstrukció fennálláshoz (még 123 millió forint értékű ellentételezésre formálhat igényt az önkormányzat). Ha ugyanis ez nem történik meg, a kft. csak úgy adhatja el a csarnokot, hogy meg kell váltania a város számára a fel nem használt alkalmak árát.

A König Rendezvényközponthoz kötődik az a büntetőeljárás, mely következtében a korábbi polgármesternek, Veres Margitnak meg kellett válnia a tisztségétől.

Emelhetik a fürdőüzemeltető törzstőkéjét

A képviselő-testület döntést hozhat arról is, hogy rendezze-e a gyógyfürdőt üzemeltető, kizárólagos tulajdonában álló Balmaz-Kamilla Kft. tőkehelyzetét. A cég ugyanis 2018-at 42,6 millió forintos veszteséggel zárta. A képviselők korábban vizsgálták, hogy a tőkerendezést értékhelyesbítéssel, pótbefizetéssel vagy a tulajdonossal szembeni kötelezettség elengedésével orvosolják (ez utóbbi 39,3 millió forint). A Hegedüs Péter polgármester jegyezte előterjesztés azt javasolja, hogy a tőkerendezést 35,4 millió forint tartozáselengedéssel és 10 millió forint pótbefizetéssel teljesítsék.

RaL

BalmazújvárosönkormányzatsportcsarnokgyógyfürdőBalmaz-Kamilla

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.