Hirdetés

Hirdetés

Díjazták a debreceni gimisek spanyoltudását

MTI

2019.10.15. 19:56

Díjazták a debreceni gimisek spanyoltudását
Illusztráció

A legjobbak között szerepelnek a diákok.

Hirdetés

Hirdetés

A hazai spanyol kétnyelvű gimnáziumok legjobb diákjai kaptak elismerést október 15-én, Budapesten.

A budapesti spanyol nagykövetség díjait a Szépművészeti Múzeum Román csarnokában adták át Spanyolország nemzeti ünnepe alkalmából.

Ma a spanyol nyelv korát éljük - fogalmazott az ünnepségen Anunciada Fernández de Córdova nagykövet, kiemelve, hogy huszonegy ország államnyelve, a nemzetközi kommunikációban pedig a második legfontosabbnak számít.

A spanyolul tudó ötszázmillió ember fontos közösséget alkot, amelynek a spanyol nyelvet tanuló magyar diákok is részei - emelte ki.

A budapesti spanyol nagykövetség díját pályázat útján nyerte el tizenkilenc 11. és 12. osztályos magyar diák, a többi között a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium és a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanulói.

Magyarországon először 1988-ban a kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnáziumban vezették be ezt a képzést, amely 2000 és 2008 között még hat intézményben indult el.

Világszerte mintegy húszmillióan tanulnak spanyolul, az interneten ez a harmadik leghasználtabb nyelv az angol és a kínai után, a Facebookon pedig a második helyen áll.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.