Hirdetés

Hirdetés

Szalmonellagyanúval kezelnek 54 gyermeket Debrecenben

Cívishír, MTI

2019.09.21. 15:43

Szalmonellagyanúval kezelnek 54 gyermeket Debrecenben
Szalmonella baktériumot mutattak ki a klinikai vizsgálatok

Ételmérgezés történhetett Hajdúsámsonban, mindenkinek stabilizálták az állapotát. 

Hirdetés

Hirdetés

Az elmúlt három napban 54 gyereket láttak el a Debreceni Egyetem (DE) szakorvosai feltételezett szalmonellózis gyanújával – közölte az egyetem klinikai központjának elnöke szeptember 21-én.
Berényi Ervin közleménye szerint 44 gyermek a klinikai központ gyermekklinikájára, 10 pedig a Kenézy Gyula egyetemi kórház infektológiájára került. „Az elmúlt 24 órában mindenkinek stabilizálták az állapotát, senki sincs életveszélyben. Ketten már hazamehettek, a jövő héten pedig valószínűleg a többiek is hazatérhetnek” – jelezte a professzor.

Az egyetem korábbi közleménye szerint a gyerekek súlyosan kiszáradt, de nem életveszélyes állapotban hányással, hasmenéssel, magas lázzal kerültek kórházba. A tömeges megbetegedés okainak tisztázása folyamatban van. 

– Azt még nem tudni, hogy a megbetegedést mi okozta, mindenesetre az iskola épületét fertőtlenítették. A tömeges megbetegedés miatt nem rendeltek ez iskolaszünetet, a konyha is működik – jelezte a sajtónak Bujdosó Tibor iskolaigazgató.

Mint a Cívishír szeptember 20-án megírta, több gyermek megbetegedése miatt – egy hajdúsámsoni gyermekorvos jelzésére – a megyei kormányhivatal étel- és tisztasági, valamint ezekkel párhuzamosan járványügyi diagnosztikai vizsgálatokat rendelt el. A kormányhivatal pénteken gyomorbélhurutra (gastroenteritis) utaló tünetekről tájékoztatta portálunkat, hozzátéve, a mintavételek megtörténtek, a vizsgálat pedig zajlik.

DebrecenHajdúsámsonszalmonella

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.