Hirdetés

Hirdetés

Ki építi meg az újabb nagy debreceni központot? – VIDEÓ

Cívishír

2019.09.24. 16:52

Ki építi meg az újabb nagy debreceni központot? – VIDEÓ
Az Innovációs Központ látványterve (Forrás: Unideb.hu)

A vállalkozói szemlélet megalapozása a cél az egyetemi nagyberuházással.

Hirdetés

Hirdetés

Megjelent a Debreceni Egyetem Innovációs Központjának kivitelezéséről szóló ajánlattételi felhívás a szeptember 24-i Közbeszerzési Értesítőben.

Mint ismert, a Vezér utcán felhúzandó speciális inkubátorházzal az egyetemi innováció támogatása, a vállalkozói szemlélet megalapozása a cél. Mind a kormányzat, mind a Debreceni Egyetem érdekelt a kutatási eredmények gyakorlati felhasználásának elősegítésében, így előbbi 3,88 milliárd forinttal támogatta a felsőoktatási intézményt a beruházás megvalósításában. Az alapozás már megtörtént, most jöhet a következő lépés: megtalálni az 5200 négyzetméter hasznos összterületű, kétemeletes épület kivitelezőjét.

Közösségi innovációs tér a Bord elképzelése szerint  Forrás: Unideb.hu

Az alsó szint a laboroké és a műhelyeké lesz, fölötte a közösségi innovációs „piacteret” alakítják ki, legfelül az irodák kapnak helyet. Az egyetemi ipari parkban elhelyezkedő épület mellett két mesterséges domb „nyeli el” a gépészetet és a kerékpártárolókat. Az Innovációs Központ tervezője a Bord Kft. (stadion, Békás-tó környezete, strandfürdő stb.), ez esetben is fontos szempont volt a nyitottság, amelyet a bentről kifutó fa tartószerkezettel és az üveghomlokzattal ér el a tervező.

A beruházó az egyetemi tulajdonú UD Tudományos, Technológiai és Innovációs Park Kft., a kivitelezési közbeszerzés nyílt eljárásban fut, az ajánlatokat október 31-i kell benyújtani. A nyertesnek 12 hónap alatt kell elkészülnie.

RaL

Debreceni Egyetemberuházásinnovációs központ

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.