Hirdetés

Halottkémeket várnak a Nagyerdőre

civishir.hu

2019.09.10. 09:15

Halottkémeket várnak a Nagyerdőre

Sötét zenék és minifesztivál Debrecenben.

Hirdetés

Tíz éve zajlik töretlen sikerrel a Mátrában a Fekete Zaj Fesztivál. A nemrég véget ért idei kiadás után Debrecenben lesz egy levezetés, ami már egy egynapos minifesztiválnak is tekinthető. A Fekete Zaj After szeptember 13-án, pénteken várja a sötétebb tónusú zenék kedvelőit a Nagyerdei Víztorony kertjében.

Az este főszereplője a VHK, vagyis a Vágtázó Halottkémek nevű kultikus zenekar lesz. Az eredetileg 1975-ben alapított formáció stílusilag nehezen behatárolható zenei világa egyedi és ámulatba ejtő, ezt pedig vizuális látványuk és megjelenésük csak tovább erősíti. Indulása időben egybeesett a progresszív rock német hullámával, a népzenei, világzenei és mitikus hatásokat szívesen magába fogadó krautrockkal. Az ősi népzenei elemekkel operáló, de azokat végtelenül progresszív módon feldolgozó csoport igazi gyöngyszem a hazai alternatív zenei életben. Az együttes által képviselt stílus leginkább a pszichedelikus punk, etnopunk, pszichedelikus hardcore, „sámánpunk” vagy „mágikus népzene” kifejezésekkel írható le. Legutóbbi, Életzuhatag című lemezük idén jelent meg.

Az Ørdøg 2014-ben alakult a Superbutt eredeti tagságából. Első nagylemezük, a Tíz fekete dal a Hang-Súly szakmai és a Kettőnégy közönségdíját nyerte el, második, Sötétanyag című albumuk pedig tavaly megkapta az év legjobb hard rock/metállemezének járó Fonogram díjat. A zenekar idén saját koncertjei mellett a VHK-val turnézik.

Az este folyamán színpadra lép a Trillion is: az eredetileg egyszeri alkalomra összeállt banda tagjai olyan fajsúlyos zenekarokból lehetnek ismerősek, mint az Apey & The Pea, a Grand Mexican Warlock, a Shell Beach, az ék vagy éppen a Jazzékiel. A 2018 őszén Like Water címmel megjelent második albumit a közönség és a szakma is éltette, így azóta több videóklippel és rendszeres koncertezéssel hálálják meg a lelkesedést.

Végül, de nem utolsósorban lesz az eseménynek egy helyi fellépője is a Ghost Toast zenekar formájában. Zenéjük átlépi mind a műfaji, mind a földrajzi határokat. A debreceni instrumentális poszt-prog-rock zenekar legutóbbi lemeze, az Out of This World a finn Inverse kiadónál jelent meg és nagyon pozitív kritikai fogadtatásban részesült világszerte. Most végre hazai közönségnek is zenélhetnek a Nagyerdőn.

Az este Facebook eseménye ITT

Kedvezményes elővételes jegyek a Tixa rendszerében: 2 500 forint

Jegyek a helyszínen: 3000 forint
Nagyerdei VíztoronyVíztoronykertVágtázó halottkémek

Szóljon hozzá!

Hirdetés