Hirdetés

Debrecenben folytatódik a 78 éves nénit agyba-főbe verők pere

civishir.hu

2019.09.07. 10:51

Debrecenben folytatódik a 78 éves nénit agyba-főbe verők pere

Az idős asszony a kórházban hunyt el.

Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint a két – baráti viszonyban levő – vádlott 2015 júniusában, este ismerőseikkel beszélgetett az utcán, amikor tüzet kerestek a cigarettázáshoz. 23 óra körül bementek a sajóbábonyi 78 éves sértett lakásába úgy, hogy egyikük lábbal berúgta a bejárati ajtót. Az ágyban fekvő idős nénitől először tüzet kértek a cigarettájukhoz, majd pénzt. A sértett se tüzet, se pénzt nem adott nekik, kérte, hagyják békén. Ekkor egyikük az idős nénit fejen rúgta, míg társa egy, a helyszínen talált seprűnyéllel és ököllel testszerte ütni kezdte. A sértett leesett az ágyról, bántalmazását tovább folytatták. A két fiatal ezután átkutatta a lakást, azonban nem találtak készpénzt és távoztak. A magatehetetlen sértettet másnap reggel találták meg hozzátartozói.

Kórházba szállították, ahonnan később otthonába bocsátották, de már önmagáról gondoskodni ekkor nem tudott, és néhány nap múlva, ismételt kórházba szállítása után meghalt. 

Ítélet első fokon

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék tavaly novemberben

  • L. G. elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.
  • A fiatalkorú B. R. másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt 9 év fiatalkorúak börtönbüntetésére és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek.

A Debreceni Ítélőtábla szeptember 9-én tárgyalja a büntetőügyet.
testi sértésSajóbábony

Szóljon hozzá!

Hirdetés