Hirdetés

Új helyet találtak a debreceni Rocksulinak

Cívishír

2019.08.23. 08:03

Új helyet találtak a debreceni Rocksulinak
Böszörményi 2. – közel a belvároshoz, de nem közvetlenül lakókörnyezetben (Fotók: Cívishír)

A Tankcsapda lehet a szomszédjuk. Előbb azonban biztosítani kell a költözés anyagi részét, ami jelentős időbe telik.

Hirdetés

Nemcsak a Tankcsapda költözhet a Böszöményi út 2. szám alá, hanem a debreceni Rocksuli is, legalábbis a városvezetés középtávú tervei szerint – hangzott el a debreceni közgyűlésen.

A képviselők az augusztus 22-i ülésen egyhangúlag megszavazták, hogy a város térítésmentes használatba adjon a Tankcsapdának egy 191 négyzetméteres, próbahelynek való, de felújítandó ingatlant a Böszörményi út elején, ahol Debrecen két hatalmas, leromlott, de statikailag rendben lévő épülettel rendelkezik. Ezeket a nem utcafronti, kívülről kevésbé látszó ingatlanokat nem olyan régen sikerült visszaperelnie az önkormányzatnak. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy Papp László polgármester közölte: a jelenleg az Ifjúsági Házban működő Rocksuli keltette zaj miatt számos jelzést kapnak a közelben lakóktól, ezért napirenden van a zeneiskola elköltöztetése egy ideális helyre.

– A Böszörményi út 2. szám alkalmas lehet, de minden ilyen lépést kizárólag a Rocksulival egyeztetve teszünk meg. Azon vagyunk, hogy megteremtsük az intézmény elhelyezésének anyagi alapját, ami nem megy gyorsan, és egyelőre dátumot sem szeretnék megjelölni – mondta a polgármester a Cívishírnek.

A közgyűlésen Papp László a Tankcsapda és a város együttműködésének példaértékűségét emelte ki, emlékeztetve arra, hogy a zenekarnak nagyobb összegű felújításokat kell elvégeznie az ingatlanon. Jártunk ott, látható, hogy sokmilliós tétel lesz. Erre utalva a polgármester ironikusan megjegyezte, „jó, hogy a zenekar nem vette büntetésnek”.

Kőszeghy Ábel (Jobbik) frakcióvezető próbálkozott egy felvetéssel („Nem kérhetnénk évi egy ingyenes fellépést?”, de miután a polgármester láthatóan nem rajongott az ötletért („a zenekar a felújítás költségének viselésével ellentételezi az ingyenes használatot”) nem ragaszkodott hozzá, hogy szavazzanak is erről egy módosító indítvány formájában.

Varga Zoltán (DK) szerint akkor nemes gesztus a zenekar ily módon való támogatása, ha más művészeti csoport, együttes is számíthat a városra. Papp László úgy reagált, ebben konzekvensek (következetesek), példaként hozva a Debreceni Népi Együttes elhelyezését, vagy a Debreceni Hajdú Táncegyüttes több millió forintos megsegítését.

Elképzelhető, hogy az épületek kulturális-közösségi célt szolgálnak majd a jövőben

Komolay Szabolcs (Fidesz–KDNP) alpolgármester közlése szerint készül Debrecen könnyűzenei koncepciója, amiről az már elmondható, hogy támogatni fogják a feltörekvő együtteseket próbahelyek, lemezkészítés és hangfelvételek tekintetében.

A Tankcsapdát az utóbbi napokban érték kritikák a közösségi médiában, mondván, egy ennyire jól futó zenekar miért nem bérel próbahelyet, illetve Kósa Lajos országgyűlési képviselő még a Campus Fesztivált beharangozva posztolt egy közös fotót Lukács Lászlóval (továbbá Lukácsék szerdán Papp Lászlóval nézték meg a raktárat).

Gondola Zsolt (Civil Fórum) nem is állta meg szó nélkül: – A Tankcsapda fotózkodjon az ellenzékkel is! Mielőtt bárki komolyan veszi: a képviselő humornak szánta.

RaL

Galéria

közgyűlésDebrecenTankcsapdarocksuliPapp László

Szóljon hozzá!

Hirdetés