Hirdetés

Hirdetés

Kanadában áll színpadra a debreceni társulat

civishir.hu

2019.08.02. 11:48

Kanadában áll színpadra a debreceni társulat
(Fotó: unideb.hu)

A DESzínház Vígkarma 12 tagja utazik Észak-Amerikába.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Egyetem színjátszó társulata, a DESzínház képviseli Magyarországot a Nemzetközi Amatőr Színházi Fesztiválon, amelynek augusztus 27. és szeptember 1. között a kanadai New Brunswick ad otthont. A DESzínház Vígkarma társulata egyetlen alkalommal mutatkozik be a közönség előtt, az itthon is nagy sikerrel játszott Übü FC – the Final című előadással.

Az amatőr társulatok legrangosabb világjátékára, amelyet évente a világ más-más helyszínén rendeznek, 12 fővel utazik a társulat.

A hirek.unideb.hu portálnak Lakó Zsigmond, a társulat direktora elmondta: a meghívás egy ukrajnai vendégjátéknak köszönhető, hiszen ott figyelt fel az egyetemi színház produkciójára a Magyar Színjátékos Szövetség. Kiemelte: az utazás teljes költségét a Debreceni Egyetem finanszírozza, a szállást-étkezést pedig a szervező AITA/IATA (International Amateur Theatre Association) biztosítja. A DESzínház tagjai elsősorban a Halmi Gábor – az Übü FC rendezője – által irányított nyílt tréningek, valamint a Lakó Zsigmond által vezetett drámapedagógiai kurzus hallgatói, akiknek köszönhetően folyamatos a társulat utánpótlása. Korábbi egyetemi amatőr színjátszók is vannak a társulatban.

A színjátszók szeptember-októberben már a hazai közönség előtt is színpadra lépnek. Október 17. és 19. között pedig már 7. alkalommal rendezik meg az Egyetemi Színjátszók Találkozóját Debrecenben.
Debreceni EgyetemDESZínházKanada

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.