Hirdetés

Hirdetés

Csak részben ismerte be a polgári gyilkosságot O.Sz.

birosag.hu

2019.08.22. 16:08

Csak részben ismerte be a polgári gyilkosságot O.Sz.
A gyilkos eszköz mint bűnjel

A Debreceni Járásbíróság egyelőre 30 napra rendelte el letartóztatását.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírója augusztus 22-én emberölés bűntette miatt indult eljárásban az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb szeptember 22-ig elrendelte O. Sz. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi augusztus 19-én 21 óra 20 perc körül Polgáron, a főtéren megrendezett koncert közben előzetes szóváltás nélkül odalépett a sértetthez, akire ráugrott, majd mindketten a földre estek. Dulakodás közben a gyanúsított a kezében lévő késsel a sértettet többször megszúrta. A sértett további bántalmazását a közelben tartózkodó, a rendezvény biztosítását ellátó rendőrök akadályozták meg, akik a férfit a helyszínen elfogták.

A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása közben életét vesztette.

A gyanúsított részben beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetettségére is tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne.

Továbbá a bíróság álláspontja szerint a többszörösen büntetett előéletű, különös visszaeső gyanúsított vonatkozásában megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábra helyezése esetén a bizonyítást veszélyeztetné, a büntetőeljárásban résztvevő vagy más személyt megfélemlítene, jogellenesen befolyásolna, vagy újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. A nyomozási bíró enyhébb kényszerintézkedés elrendelésére lehetőséget nem látott.

A végzés végleges.

 

Polgár

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.