Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Varga Zoltán is elindul a debreceni polgármesteri székért

| 2019. 07. 16. | 18:49:00
A DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Szolidaritás közös jelöltjeként.
Varga Zoltán is elindul a debreceni polgármesteri székért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Választási együttműködést kötött Debrecenben a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szoclialista Párt, a Párbeszéd és a Szolidaritás Mozgalom – jelentették be a szervezetek képviselői július 16-án.

Mint elhangzott, közös jelöltjeik lesznek a választási körzetekben, közös listát állítanak, közös kampányt folytatnak. Közös a polgármesterjelöltük is, Varga Zoltán (DK). A politikus a sajtótájékoztatón a szélesebb ellenzéki összefogás érdekében felajánlotta, hogy tartsanak előválasztást a polgármesterjelölt személyéről.

[Beillesztett cikk: Megvan Papp László egyik ellenfele Debrecenben]

Varga Zoltán  szerint a fent említett négyes együttműködés „erős, ideológiai alapokon nyugvó, őszinte, egymás elfogadására és tiszteletére épül”, amit ő „a debreceni demokraták szövetségének tart”. Céljuk „a NER autokratikus világának a lebontása”.

Vallják, ahhoz hogy Debrecen „fenntartható, környezettudatos, szociálisan érzékeny, 21. századi nagyváros, az EU meghatározó régióköpontja lehessen, nem gázszerelő kisiparos strómanok, 83 éves, csodálatos módon, hirtelen meggazdagodó mamák és nem is közpénzen épített, működtetett fideszes zárt, elit iskolák kellenek”. – Megvédenénk az egyének és a közösségek jogait, érdekeit, biztosítanánk a kulturális, vallási és civil sokszínűség feltételeit – mondta.

[Beillesztett cikk: Őket indítja a Fidesz-KDNP a debreceni választáson!]

Káposznyák István, a Szolidaritás helyi vezetője egyebek mellett „az emberre figyelő, szociális, gondoskodó önkormányzat megvalósítását” nevezte meg célként. 

Dede Tamás (Párbeszéd) szerint „a Fidesznek két nagy ellensége van, a demokrácia és a fák”, Debrecenben tömeges faültetést és közösségi kertek létrehozását szorgalmazná lakászigetelési, fűtéskorszerűstési programok elindítása, valamint elektromos buszok beszerzése mellett.

Az MSZP egyetlen debreceni önkormányzati képviselője, Madarasi István a sajtótájékoztatón azt mondta, „egyes pártok nem a jelenlegi városvezetést és hatalmat tekintik politikai ellenfelüknek, hanem azt a baloldalt, amellyel együttműködve lehetett volna esély a választáson.” Ezzel a Jobbik, az LMP és a Momentum együttműködésére célzott.
Kijelenthető-e, hogy a széleskörű debreceni ellenzéki választási együttműködés a Jobbik és a DK rivalizálása miatt hiúsul meg? – kérdeztük. Varga Zoltán (képünkön) úgy nyilatkozott, a Jobbikkal nem is sikerült eljutni addig a pontig, hogy az őszi választások esetében konkrétumokról beszéljenek, mert ebben a másik párt „nem volt pertner”. Közlése alapján a Jobbik csak a négy fal között volt hajlandó tárgyalni a baloldaliakkal, de közös rendezvények, sajtótájékoztatók szóba sem kerülhettek, ami Varga Zoltán nonszensznek nevezett. A Jobbik szándéka a tárgyalásokkal csak az idúhúzás volt – fogalmazott.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.