Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mit tippel, mennyi lesz a beugró az új debreceni strandon?

| 2019. 07. 11. | 08:00:00
Az egyik csúszda olyan lesz, mint egy hipertérugrás. Vagy valami hasonló. Szavazzon!
Mit tippel, mennyi lesz a beugró az új debreceni strandon?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem kérdés, hogy megjelenésében kivételes lesz a 2020-ban nyitó Nagyerdei Strandfürdő, hiszen a komplexum központját egy négy emelet magas, sport-, kaland- és relaxációs medencéket, csúszdákat, napozókat, bárokat magában foglaló épület jelenti majd, a megújuló város szimbólumaként

A június végi terepbejárás végén – a 8,5 milliárd forintos beruházáson gőzerővel dolgozik a Hunép Zrt. – a tervező, Bordás Péter építész már a „gyermekvilágról” és a főépületben helyet kapó négy csúszdáról is részletesen beszélt. Előbbiről a korábban leírtakon kívül érdemes tudni, hogy mintegy 2 ezer négyzetméteren lesz egy medence a legkisebbeknek (4 éves korig) 40 centis vízzel, kis csúszdákkal, szigetekkel és úgynevezett spray parkkal, vagyis különféle játékokkal lehet majd spriccelni a vizet.

A legkisebbeknek szánt medence szigetekkel, spricceló állatokkal, árnyékolóval

Mellette található majd egy 80 centiméter mélységű „hancúrozó” medence egy szélesebb, a játszóháziakra emlékeztető csúszdával és egy zárt pályással, továbbá a fő attrakciónak számító léghajóval és dokkolójával. Erre mondta azt Bordás, hogy a szokásos kalózhajó nem illett volna Debrecenhez, de egy léghajó a Nagyerdő fái fölött is feltűnhet, ugye… A számos „vízágyúval” is ellátott hancúrozó folytatódik majd a szintén tisztes méretű hullámmedencével, aminek a gépháza kis színpadként funkcionál majd ilyen-olyan programokhoz. 

A Felhőatlaszból ismerős léghajó egyszerűen jobban passzol 

Sokak fantáziáját persze a nagyobb csúszdák birizgálják, és  mi tagadás, ha nem is a méretükkel, de az elhelyezésükkel és az ígért hatásukkal vonzóak lehetnek. Eleve azért, mert a csúszdákat a főépület vasbeton falai közé helyezik, s a helyenként átlátszó elemeknek köszönhetően a csúszó látja majd a külvilágot, miként őt is a fürdőzők. 

Így csúszkál majd az ember a vasbeton falak között helyi látványosságként

Két úgynevezett testcsúszda és két csúszógumis pálya lesz. A testcsúszdák lényege, hogy ha az ember ügyesen hátrafeszíti magát, akkor nagyobb sebességet érhet el. Az egyikben a szokásos kanyarok és esések nyújtanak majd élményt, a másikban pedig úgy tűnünk el, ahogy a víz körkörösen a lefolyóban… 

A 110 méteres csúszógumis csúszda trükkje a pulzáló fényekben rejlik majd (mintha hipergyorsuláson mennénk át). A másik pedig egy ponton úgy lelassít, hogy mikor már kétségbe esünk, micsoda ütközés lesz ebből a hátunk mögött érkezővel, egy éppen idejében érkező vízlökés segít. Minden csúszdában a legdivatosabb, legkorszerűbb hang- és fényhatásokkal találkozunk majd, ígérte a tervező.

Szegeden a Csongrád megyeiek is kedvezménnyel fürödnek

Az összesen 5700 négyzetméter vízfelülettel és 15 medencével rendelkező új strandról többször írtunk már részletesen. A konkrét jegyárakról viszont egyelőre annyi hangzott el, hogy igazodnak majd a hasonló, országos jelentőségű fürdők díjszabásához, nem lesz „semmi extra”, nyugtatta az aggódókat a leendő főnök, Fazekas Lajos (a Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője). Hozzátette, egyféle belépőt szednének, ami úgy értendő, hogy nem kellene külön fizetni a csúszdák, a játékok, vagy bizonyos medencék igénybe vételéért.

De akkor vajon mennyi lesz az annyi?

A Debrecenhez legközelebb eső „országos jelentőségű fürdő” a hajdúszoboszlói, ahol főszezonban az egész napos strandhasználat Aquaparkkal a felnőtteknek 6000, a gyereknek, diáknak és nyugdíjasoknak 5500 forint.

A legközelebbi megyeszékhelyen, a nyíregyházi Aquarius Élményfürdőben a felnőttek 4200, a diákok és a 62 éven felüliek 3300, a 3-6 évesek 2600 forintért strandolhatnak. Családi belépők is vannak, 2 felnőtt 2 gyermekkel 13 ezer forintért mehet be. Fontos: a nyíregyháziak nagyon komoly, hozzávetőleg 35 százalékos kedvezményt kapnak!

[Beillesztett cikk: Az új debreceni fürdő kihozta a polgármesterből a gyermeket]

Az ország egyik legkülönlegesebb vizes helyén, a Miskolctapolca Barlangfürdőben a felnőtteknek egész napra 4400, a gyerekeknek (4 éves kortól), a diákoknak és a nyugdíjasoknak 3300 forintot kell fizetni. Kiemelendő, a miskolciak jelentős kedvezményben részesülnek (2700, illetve 2300 forint a beugró). Egy kétgyermekes család díja 11 950 forint. 

A szegedi Napfényfürdő Aquapolis-ban a strand mellett csúszdás élménymedencék, szaunák, gőzkabinok és a játszóház használatára is feljogosító felnőtt jegy ára 5250, az ifjúságié (12-22 év) 4350, a gyermek és nyugdíjasé 2700 forint. De ebből a Csongrád megyeiek 30 százalékos kedvezményt kaphatnak, hogy az egyetemista jegyről és a szimpla strandjegyről ne is szóljunk.

A Budapesti Aquaworld-ben a felnőtt belépőért 6490, a diákok/nyugdíjasért 5290, a gyermekért (3-13 év) 3190 forintot kérnek el, míg egy kétgyerekes család 16 190 forintért pancsolhat az ország egyik legmenőbbnek tartott fürdőjében.

Ratalics László

[Beillesztett szavazás: Mennyit fizetne ki az új Nagyerdei Strandfürdő kipróbálásáért?]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Havi 180 ezer forint albérleti támogatást kaphatnak a fiatalok
Havi 180 ezer forint albérleti támogatást kaphatnak a fiatalok
Az állam útjára indítja az Ifjúsági Garancia Plusz programot.
Gazdaság
Biharkeresztes Nagyvárad egyik ékkövévé válhat
A nagyvárosi lét szerves részévé szeretne válni a kisváros.
Közel 90 millióból bővítik a hajdúdorogi piacot
Nyírábrányi cég végzi a munkát.
A honatya eljött Budapestről Hajdúszoboszlóra megdöbbenni a vendégmunkásokon
A debreceni gyárépítéseken dolgozók miatt aggódik.
Jól teszi, ha átnézi a NAV által készített szja-tervezetet!
Május 21-ig lehet módosítani, kiegészíteni.
Költségvetés: így csábítják a fürdőbe a helyieket Berettyóújfaluban
Átlépte az egymilliárdot a város iparűzésiadó-bevétele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
Az elmúlt néhány évtized robbanásszerű fejlődést hozott.
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés