Hirdetés

Hirdetés

Mit tippel, mennyi lesz a beugró az új debreceni strandon?

Cívishír

2019.07.11. 06:00

Mit tippel, mennyi lesz a beugró az új debreceni strandon?
A „gyermekvilág” a hullámmedencével, háttérben a főépület

Az egyik csúszda olyan lesz, mint egy hipertérugrás. Vagy valami hasonló. Szavazzon!

Hirdetés

Hirdetés

Nem kérdés, hogy megjelenésében kivételes lesz a 2020-ban nyitó Nagyerdei Strandfürdő, hiszen a komplexum központját egy négy emelet magas, sport-, kaland- és relaxációs medencéket, csúszdákat, napozókat, bárokat magában foglaló épület jelenti majd, a megújuló város szimbólumaként

A június végi terepbejárás végén – a 8,5 milliárd forintos beruházáson gőzerővel dolgozik a Hunép Zrt. – a tervező, Bordás Péter építész már a „gyermekvilágról” és a főépületben helyet kapó négy csúszdáról is részletesen beszélt. Előbbiről a korábban leírtakon kívül érdemes tudni, hogy mintegy 2 ezer négyzetméteren lesz egy medence a legkisebbeknek (4 éves korig) 40 centis vízzel, kis csúszdákkal, szigetekkel és úgynevezett spray parkkal, vagyis különféle játékokkal lehet majd spriccelni a vizet.

A legkisebbeknek szánt medence szigetekkel, spricceló állatokkal, árnyékolóval

Mellette található majd egy 80 centiméter mélységű „hancúrozó” medence egy szélesebb, a játszóháziakra emlékeztető csúszdával és egy zárt pályással, továbbá a fő attrakciónak számító léghajóval és dokkolójával. Erre mondta azt Bordás, hogy a szokásos kalózhajó nem illett volna Debrecenhez, de egy léghajó a Nagyerdő fái fölött is feltűnhet, ugye… A számos „vízágyúval” is ellátott hancúrozó folytatódik majd a szintén tisztes méretű hullámmedencével, aminek a gépháza kis színpadként funkcionál majd ilyen-olyan programokhoz. 

A Felhőatlaszból ismerős léghajó egyszerűen jobban passzol 

Sokak fantáziáját persze a nagyobb csúszdák birizgálják, és  mi tagadás, ha nem is a méretükkel, de az elhelyezésükkel és az ígért hatásukkal vonzóak lehetnek. Eleve azért, mert a csúszdákat a főépület vasbeton falai közé helyezik, s a helyenként átlátszó elemeknek köszönhetően a csúszó látja majd a külvilágot, miként őt is a fürdőzők. 

Így csúszkál majd az ember a vasbeton falak között helyi látványosságként

Két úgynevezett testcsúszda és két csúszógumis pálya lesz. A testcsúszdák lényege, hogy ha az ember ügyesen hátrafeszíti magát, akkor nagyobb sebességet érhet el. Az egyikben a szokásos kanyarok és esések nyújtanak majd élményt, a másikban pedig úgy tűnünk el, ahogy a víz körkörösen a lefolyóban… 

A 110 méteres csúszógumis csúszda trükkje a pulzáló fényekben rejlik majd (mintha hipergyorsuláson mennénk át). A másik pedig egy ponton úgy lelassít, hogy mikor már kétségbe esünk, micsoda ütközés lesz ebből a hátunk mögött érkezővel, egy éppen idejében érkező vízlökés segít. Minden csúszdában a legdivatosabb, legkorszerűbb hang- és fényhatásokkal találkozunk majd, ígérte a tervező.

Szegeden a Csongrád megyeiek is kedvezménnyel fürödnek

Az összesen 5700 négyzetméter vízfelülettel és 15 medencével rendelkező új strandról többször írtunk már részletesen. A konkrét jegyárakról viszont egyelőre annyi hangzott el, hogy igazodnak majd a hasonló, országos jelentőségű fürdők díjszabásához, nem lesz „semmi extra”, nyugtatta az aggódókat a leendő főnök, Fazekas Lajos (a Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője). Hozzátette, egyféle belépőt szednének, ami úgy értendő, hogy nem kellene külön fizetni a csúszdák, a játékok, vagy bizonyos medencék igénybe vételéért.

De akkor vajon mennyi lesz az annyi?

A Debrecenhez legközelebb eső „országos jelentőségű fürdő” a hajdúszoboszlói, ahol főszezonban az egész napos strandhasználat Aquaparkkal a felnőtteknek 6000, a gyereknek, diáknak és nyugdíjasoknak 5500 forint.

A legközelebbi megyeszékhelyen, a nyíregyházi Aquarius Élményfürdőben a felnőttek 4200, a diákok és a 62 éven felüliek 3300, a 3-6 évesek 2600 forintért strandolhatnak. Családi belépők is vannak, 2 felnőtt 2 gyermekkel 13 ezer forintért mehet be. Fontos: a nyíregyháziak nagyon komoly, hozzávetőleg 35 százalékos kedvezményt kapnak!

Az ország egyik legkülönlegesebb vizes helyén, a Miskolctapolca Barlangfürdőben a felnőtteknek egész napra 4400, a gyerekeknek (4 éves kortól), a diákoknak és a nyugdíjasoknak 3300 forintot kell fizetni. Kiemelendő, a miskolciak jelentős kedvezményben részesülnek (2700, illetve 2300 forint a beugró). Egy kétgyermekes család díja 11 950 forint. 

A szegedi Napfényfürdő Aquapolis-ban a strand mellett csúszdás élménymedencék, szaunák, gőzkabinok és a játszóház használatára is feljogosító felnőtt jegy ára 5250, az ifjúságié (12-22 év) 4350, a gyermek és nyugdíjasé 2700 forint. De ebből a Csongrád megyeiek 30 százalékos kedvezményt kaphatnak, hogy az egyetemista jegyről és a szimpla strandjegyről ne is szóljunk.

A Budapesti Aquaworld-ben a felnőtt belépőért 6490, a diákok/nyugdíjasért 5290, a gyermekért (3-13 év) 3190 forintot kérnek el, míg egy kétgyerekes család 16 190 forintért pancsolhat az ország egyik legmenőbbnek tartott fürdőjében.

Jól vagy csapnivalóan, de így tippelünk mi

Fogós kérdés, mennyibe kerülhet majd egy felnőtt belépő jövőre a Nagyerdei Strandon, ha 5 százalékos inflációval is számolunk. Amennyiben tippelni kellene, 5500-6000 forint közé lőnénk be az árát. A diák/nyugdíjas kategóriában 4000-4500, 6 év alatt 2600-3300 forintot tartunk valószínűnek. Mivel a debreceni Aquaticumban van, feltételezzük, hogy az új strandon is lesz családi jegy, aminek az ára két gyerekkel feltehetően 15 ezer forint körül alakulhat. Kellemes meglepetés lenne, ha a debreceni lakosok jelentős kedvezményben részesülnének, miként a nyíregyháziak, a miskolciak, vagy a szegediek, de erre nem, vagy legfeljebb 10 százalék erejéig számítunk.
Hangsúlyozzuk, ezek csak a Cívishír cikkírójának a következtetései, nem tények!
Aki sokallja, azt várja a sokkal szerényebb kerekestelepi fürdő, ahol két kisebb gyerekkel már 4 ezer forintért is lubickolhat a család. 

Ratalics László

Mennyit fizetne ki az új Nagyerdei Strandfürdő kipróbálásáért?

Reálisan következtettek, és legalább egyszer ki fogom csengeti a lóvét.

0%

Semennyit. Maradok az elmúlt években jól bevált balmazújvárosi, berettyóújfalui, hajdúböszörményi strandnál.

0%

Hülyeséget írtok, nem fognak elkérni ennyit egy induló strandon. Ha 3 ezer forintnál több lesz a felnőtt jegy, belehajtok a főépületbe az 1-es villamossal.

0%

4-5 ezer forintra számítok a felnőtt, 3 ezer körül a kedvezményes jegyeknél.

0%

Elfogadom a magas árakat is, de pipa leszek, ha debreceniként nem kapok semmilyen kedvezményt. Hát, nehogy már!

0%

A szintén nagyerdei Ködszínház medencéjében még búvárkodni is szoktam – ingyen. Nem fizetnék én egy petákot sem.

0%

 

Galéria

DebrecenberuházásNagyerdei strandfürdő

Szóljon hozzá!

.