Hirdetés

Hirdetés

Még egyeztet a DK és az MSZP Debrecenben

MTI

2019.07.10. 15:02

Még egyeztet a DK és az MSZP Debrecenben
Varga Zoltán sok felszólalása közül az egyik a városi közgyűlésen (Fotók: Cívishír)

Varga Zoltán szerint a Jobbik leszámolna a cívisvárosi baloldallal.

Hirdetés

Hirdetés

Debrecenben tovább egyeztet az önkormányzati választásokról a DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Szolidaritás – közölte a DK helyi elnöke az MTI-vel. Varga Zoltán július 9-én arra reagált, hogy a Jobbik, a Momentum és az LMP képviselői bejelentették: Kőszeghy Csanád Ábelt, a Jobbik helyi frakcióvezetőjét indítják közös polgármesterjelöltként az őszi választáson.

A DK-s politikus a három párt lépéséről azt mondta, az év eleje óta tartó ellenzéki tárgyalásokon érzékelhető volt, hogy „meghatározott pillanatban cserben hagyják a tárgyalófeleket, és az a céljuk, hogy kiszorítsák a baloldali pártokat az együttműködésből”. A DK kényszerűen tudomásul vette, hogy a Jobbik nem szeretne együttműködni, inkább „le akar számolni a baloldallal” Debrecenben – tette hozzá a politikus, jelezve: a választások előtt további egyeztetéseket folytatnak az MSZP-vel, a Párbeszéddel és a Szolidaritás mozgalommal.

Madarasi István (képünkön), az MSZP debreceni elnöke szerint pártjuk elsődleges célja az volt az ellenzéki egyeztetéseken, hogy elfogadtassa: egyéni körzetekben kell nyerni az önkormányzati választásokon. Mint mondta, teljes ellenzéki összefogással több körzetben is lett volna esély a Fidesz jelöltjének legyőzésére. Ezzel szemben a Jobbik, a Momentum és az LMP néhány listás képviselői helyért lemondott a valódi győzelemről, és az ezt szolgáló összefogásról – fűzte hozzá a szocialista politikus.

Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum Debrecen Egyesület elnöke a napokban sajtótájékoztatón jelentette be, hogy szervezetük önállóan indul az őszi választáson, minden egyéni körzetben állítanak jelöltet, és lesz saját polgármesterjelöltjük is.
MSZPválasztásMadarasi IstvánDKVarga ZoltánCivil Fórum Debrecen Egyesület

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.