Hirdetés

Az enyészeté a legendás debreceni stadion, de megpróbálják megmenteni + KÉPGALÉRIA!

2019.07.09. 11:24

Az enyészeté a legendás debreceni stadion, de megpróbálják megmenteni + KÉPGALÉRIA!
Adorján Zoltán (balra) a polgármester technikáját figyeli, Baráth Norbert (jobbra) pedig tanácsokat ad. Belefért egy kis móka a nagyszabású tervek felvázolása után! (Fotók: Cívishír)

A sportág iránti megszállottak a város támogatásával akcióba lendültek.

Hirdetés

Hej, azok a régi szép idők! Hová is tűntek el? – keserűen idézte fel az ember a szép emlékeket, amikor belépett a Gázvezeték utcai salakstadionba. A keserűséget a látvány okozta, a létesítmény leromlott állapota. Ahol évtizedekig ezrek tomboltak a salakos sztároknak, ott nincs már örömforrás, elkorhadt minden, csak a gaz nő agresszíven. A futballpályát is felszámolta a gyom. Hol van már a Hajdú Volán FC? Igaz, Hajdú Volán sincs már igazából. Mint ahogyan a salakpálya is „lakatlan”, Debrecen legendás technikai sportága kómás beteggé vált.

Most azonban felcsillant a remény! A sportág iránti megszállottak a város támogatásával akcióba lendültek. Ennek apropóján tartottak sajtótájékoztatót a debreceni Circus Maximusban, ahol ugyanaz hangzott el, mint amit Baráth Norberttel nemrég kibeszéltünk a Cívishíren.

Papp László polgármester felidézte: a tavaly augusztus 20-i versenyen ígéret tett arra, hogy a város 2019-es költségvetésében forrást biztosít a Gázvezeték utcai stadion felújítására, és ezt beváltva támogatja 40 millió forinttal a stadion üzemeltetésével megbízott nonprofit céget, a Debreceni Speedwolf SE-t. A polgármester újabb ígéretet tett: a város a jövőben is elkötelezett marad a salakmotorsport iránt, hiszen annyi legendás versenyző öregbítette az elmúlt évtizedekben Debrecen hírnevét, hogy az önkormányzat egyszerűen nem engedheti el a vaspapucsosok kezét.

Amennyiben lesznek vaspapucsosok! Tudniillik nemcsak a pályát, hanem a sportág utánpótlását is újjá kell építeni. Ezt a komoly feladatot hivatott teljesítetni a fiatal motorosok képzését már megkezdő Adorján Akadémia, amelynek névadója, a 13-szoros magyar bajnok legenda, Adorján Zoltán elmondta, most úgy érzi, hogy az egész város mellettük van, és nagyon bízik benne, hogy néhány éven belül a régi fényében tündököl a salakmotorozás Debrecenben.

Baráth Norbert az üzemeltető képviseletében elmondta: az önkormányzat 40 millió támogatását úgy használják fel, hogy mind a versenyzők, mind pedig a nézők érezzék már a változást augusztus 20-án, amikor az első versenyt rendezik a Gázvezeték utcai létesítményben. Addig átépül az ovál – a nagyobb pálya több izgalmat, előzést ígér –, légpalánkokat szerelnek fel, valamint a célegyenes lelátóját műanyagszékekkel szerelik fel.

Mindez nem pusztába kiáltott szó! A tájékoztató végeztével a munkagépek rögtön nekiestek a föld túrásának!

Cs. Bereczki Attila

Galéria

salakmotorGázvezeték utca

Szóljon hozzá!

Hirdetés