Hirdetés

Hirdetés

Akiknek a Campus Fesztivál nem csak bulizás...

unideb.hu

2019.07.15. 16:58

Akiknek a Campus Fesztivál nem csak bulizás...

Négy sportágban zajlanak a küzdelmek Debrecenben.

Hirdetés

Hirdetés

Kispályás labdarúgásban, strandröplabdában, 3X3 kosárlabdában és tollaslabdában mérhetik össze tudásukat és ügyességüket a felsőoktatásban tanulók két napon keresztül a Debreceni Egyetem Sportközpontjában.

A szervezők összesen 36 intézmény hallgatóinak részvételét regisztrálták. A nagy hazai felsőoktatási intézmények - mint a Corvinus, a BME, az ELTE, vagy épp a Miskolci Egyetem - mellett a többi közt Dániából, Angliából, Skóciából, Erdélyből, a Felvidékről és Kárpátaljáról, is érkeznek hallgatók a kétnapos megmérettetésre.

Természetesen minden sportágban „harcba szállnak” az érmekért és értékes díjakért DEAC-csapatok, vagy debreceni egyetemi hallgatók. A legtöbben a kispályás futball küzdelmeiben vesznek részt, 36 csapat mintegy 400 sportolója rúgja majd a bőrt. A 3x3-as kosárlabdára 19, míg a strandröpire 40 alakulat nevezett. A tollaslabda bajnokságra pedig 31 egyéni versenyző jelentkezett.

A verseny célja a sport és a sportolás népszerűsítése, olyan közösségi esemény megteremtése, ahol a különféle oktatási intézmények szurkolói és versenyzői kapcsolatot tudnak egymással építeni. A Campus Sportfesztivál a Campus Fesztivál kapcsolt rendezvénye, mely összeköti a sportot és a szórakozást - írja az egyetemi honlap.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.