Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem csak a motorosoknak lesz jó most Balmazújvároson

| 2019. 06. 12. | 16:23:00
Ingyenes fesztivál dübörgő lóerőkkel, bemutatókkal, rockkoncertekkel, gyerekprogramokkal.
Nem csak a motorosoknak lesz jó most Balmazújvároson
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az időjárástól függően 300-600 motorost és mintegy 10 ezer nézőt várnak a balmazújvárosi 7. Motoros Fesztiválra június 14-én és 15-én (vagyis ezen a hétvégén). Két hajdú-bihari motoros túra, városi felvonulás, bemutatók, rockkoncertek egyaránt szerepelnek a díjmentes programban, amelyről két nappal a rajt előtt számolt be a főszervező Koroknai Imre Hegedűs Péter polgármesterrel.

Hegedűs Péter polgármester és Koroknai Imre alpolgármester a június 12-i beharangozón

Előbbi a színes programok közül kiemelte a megyei rendőr-főkapitányság Törés-Pont nevű előadását, mely során mentők, tűzoltók, rendőrök, bírók beszélnek közlekedési balesetekhez fűződő személyes, megrázó tapasztalataikról diákoknak (ezúttal helyi középiskolásoknak). Péntek délelőtt közlekedésbiztonsági szakmai konferenciát rendeznek részben külföldi, részben magyar előadókkal, kerekasztallal. Péntek délután következnek a főtéri motoros bemutatók, mely során versenyzők, kaszkadőrök, rendőr motorosok adnak ízelítőt a tudásukból. Különlegesség, hogy oktatók is jelen lesznek, akik irányítása mellett önkéntes alapon kipróbálhatók majd bizonyos fogások.

– Nem egy szokásos motoros rendezvény a miénk, hanem olyan, ahol mindenki megtalálhatja a neki tetsző szórakozást. Így több népszerű előadó mellett pénteken a Lord, szombaton az Ossian is fellép – tette hozzá Koroknai Imre, aki köszönetét fejezte ki, amiért a város az eddigi évek legnagyobb támogatását nyújtja számukra.

[Beillesztett cikk: Elstartolt a Motoros Fesztivál Balmazújvárosban + fotógaléria]

Megjegyezte, bár e két nap az egész várost megmozgatja, eddig nem érkezett lakossági panasz az ezreket vonzó rendezvény miatt. Koroknai Imre nem mellékesen Balmazújváros alpolgármestere és az ismert autósiskola tulajdonosa.

Újraélesztő készülékre gyűjtenek

Hegedűs Péter köszönetét fejezte ki azért, hogy a fesztivál az évek alatt motoros buliból komoly nagyrendezvénnyé érett. Kiemelte, Balmazújváros lengyelországi testvárosából, Lancutból mintegy 100 motosos érkezik, ők egyébként már törzsvendégeknek számítanak. De jönnek kétkerekűn Érmihályfalváról, Técsőről, sőt a lettországi testvérvárosból, Gulbenéből is. Arról is beszélt, hogy az önkormányzat megnyert egy közlekedésbiztonsági európai uniós pályázatot, amit a fesztivál idején bonyolítanak le.

Kitért rá továbbá, hogy adományokból megvásárolnának az egyik helyi mentőkocsira egy 3 millió forintos dekompressziós újraélesztő készüléket. Az eszközre 1,5 millió forint már megvan, a fennmaradó összeget részben a fesztiválon zajló tombolából, részben gyűjtésből szeretnék előteremteni.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.