Hirdetés

Hirdetés

Hamarosan elkészül két fontos összekötő út Hajdú-Biharban

civishir.hu

2019.06.14. 13:30

Hamarosan elkészül két fontos összekötő út Hajdú-Biharban
A kép illusztráció

Könnyebb lesz a haladás Biharnagybajom és Berettyóújfalu, Balmazújváros és Hajdúnánás között.

Hirdetés

Hirdetés

Elindult a Biharnagybajom-Berettyóújfalu és Balmazújváros-Hajdúnánás összekötő út felújítása – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el.

A program egyik elemeként Hajdú-Bihar megyében a 4213-as jelű út több mint 6 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezők már birtokba vehették a munkaterületet március 25-én – a fejlesztés előreláthatóan 90 napot vesz igénybe.

A Biharnagybajom-Berettyóújfalu összekötő út 6+200 – 9+300 kilométerszelvényei közötti szakaszának felújítása során a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a burkolatsüllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, padkarendezésről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodnak. A beavatkozási szakaszon a vízelvezető rendszerek fejlesztését is elvégzi a kivitelező. Az autóbuszmegállók, peronok szabványosításra kerülnek, és átépül a szakaszon található körforgalom is. A közlekedési biztonság növelésére több helyszínen új szalagkorlát kerül kihelyezésre, a kilométerköveket kilométertáblákra cserélik. A munkálatok ideje alatt szakaszosan félpályás útlezárásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

Balmazújváros-Hajdúnánás

1,588 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból újítja fel a Közút 6 kilométeren a 3323-as jelű összekötő utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek szintén március 25-én adták át a munkaterületet és a fejlesztés itt is 90 napot vesz igénybe.

A Balmazújváros-Hajdúnánás összekötő út 15+351 – 21+450 km szelvényei közötti felújítása során a kivitelező a kopóréteg profilmarásáról, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, a padka feltöltéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodik. A beavatkozási szakaszon a vízelvezető rendszerek fejlesztését is elvégezte a kivitelező, a közlekedési biztonság növelésére pedig több helyszínen új szalagkorlátot helyezett ki. 

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.