Felkérték az indulásra a hajdúszoboszlói fürdővezért

civishir.hu

2019.06.05. 18:37

Felkérték az indulásra a hajdúszoboszlói fürdővezért
Czeglédi Gyula jelenleg a gyógyfürdőt irányítja

Czeglédit egy helyi egyesület kapacitálja, a Fidesz nagyon eltakarítaná már az útból Sóvágót.

Hirdetés

A hajdúszoboszlói gyógyfürdőt 1996 óta vezető Czeglédi Gyulát kérte fel polgármester-jelöltnek a Modern és Innovatív Hajdúszoboszlóért Egyesület az októberi helyhatósági választásokra – jelentette be Facebook-oldalán a szervezet június 5-én. Mint írták, Czeglédi „a rendszerváltás utáni kaotikus állapotokból kimentve virágzó komplexummá fejlesztette” a fürdőt, így meggyőződésük, hogy a várossal is hasonló eredményeket érne el. Bíznak abban – fogalmaztak –, hogy Czeglédi Gyula elfogadja a felkérésüket.

Maga az érintett – akit hosszú ideje a hazai turisztikai szakma egyik befolyásos szereplőjeként tartanak nyilván – egyelőre nem reagált. Idén márciusban viszont a jelenlegi polgármestert, Sóvágó Lászlót adó Összefogás Hajdúszoboszlóért és a Jövőért Egyesület arról írt a közösségi médiában, hogy tudomásuk szerint Czeglédi és a Fidesz egymásra találhatnak az önkormányzati választások apropóján. Ő maga akkor úgy reagált, hogy egyetlen párt sem kereste meg, ellenben több hajdúszoboszlói szervezet kapacitálja indulásra. Arra is kitért, hogy a döntés – akkor, március 25-én – „nem aktuális”, mert a fürdőre és a folyamatban lévő beruházásokra koncentrál.

"A párt által alapított bábszervezet most kapott engedélyt találására"

A ma esti közleményt egyébként a Sóvágó Lászlóhoz közel álló Összefogás Hajdúszoboszlóért Egyesület Facebook-csoport velősen kommentálta: Szerintük "a párt által alapított bábszervezet most kapott engedélyt találására. Egyéniben is lesznek MI Hajdúszoboszlóért-jelöltek, de Czeglédihez hasonlóan fideszes lesz az mind” - így ők.

A Fidesznek is jó volna Czeglédi

A Cívishír keresi Czeglédi Gyulát. Portálunk úgy tudja, a fürdővezér bírja a Fidesz támogatását, a kormánypárt általa venné le a sakktábláról a hatodik ciklusát töltő, korábban az MDF színeiben politizáló Sóvágó Lászlót. A jelenlegi városvezető rendszeresen kritizálja a nyilvánosságban a hatalmat, amelynek többször beletörött már a bicskája a leváltásába.

RaL

Szóljon hozzá!

Hirdetés