Hirdetés

Hirdetés

Egy hónapig eléggé fájni fog ez a debreceni beruházás

Cívishír

2019.06.14. 12:08

Egy hónapig eléggé fájni fog ez a debreceni beruházás
A Klinika főbejáratának megközelítése nem megy majd megszokásból (Forrás: Google)

Ideiglenesen az egyetemi campuson át is eljuthatnak a klinikákra.

Hirdetés

Hirdetés

Június 15-től, vagyis szombattól egy hónapra lezárják a Klinika előtti, villamosvonallal érintett szakaszt a közeli körforgalom-építés miatt – derül ki a debreceni önkormányzat közléséből.

Mint írják, azt kérték a kivitelezőtől, hogy az ideiglenes korlátozást az iskolai tanév lezárása utánra időzítse. Ezért reggel 6 órától várhatóan július 16. éjfélig nem lehet majd közlekedni gépjárművekkel a Nagyerdei körút ezen részén. A zárásra azért van szükség, mert a körforgalom kiépítésével párhuzamosan korszerűsítik a villamosátjárót, áthelyezik a felsővezeték tartó oszlopokat, valamint elvégzik a körforgalom ezen ágára eső közműkiváltási és aszfaltozási munkákat.

Az egyhónapos időszak alatt a DKV Zrt. érintett autóbuszjáratai terelő útvonalon, míg az 1-es villamos szakaszolva közlekedik majd. 

Azt tanácsolják, hogy a közlekedők használják az Egyetem sugárút – Dóczy József – Móricz Zsigmond körút – Pallagi út, valamint a Nagyerdei körút keleti ágának útvonalait.

Az ideiglenes forgalomkorlátozásra táblákkal is felhívják az autósok figyelmét.

A Pallagi úti körforgalom átépítése miatt a Debreceni Egyetem ideiglenesen lehetővé teszi a klinikák megközelítését az Egyetem téri Campuson keresztül. Az építkezés ideje alatt az intézmény így segíti az autóval érkező betegek és hozzátartozóik könnyebb eljutását a Klinikákra. A Nagyerdei körút felől érkezők az Egyetem téri templom melletti sorompónál hajthatnak be a területre. Az intézmény területén a parkolás díjtételei változatlanok, a Klinikai Központ területén a megszokott parkolási szabályok hatályosak. Az ideiglenes behajtási lehetőség a csomópontépítés végéig, várhatóan egy hónapig tart.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.