Hirdetés

Hirdetés

A DK-val nem lehet tárgyalni - így a jobbikos, aki meg is indokolja

2019.06.23. 11:46

A DK-val nem lehet tárgyalni - így a jobbikos, aki meg is indokolja
Kőszeghy Ábel a debreceni közgyűlésben (Fotó: Cívishír)

Más pártokkal lehet együttműködés Debrecenben.

Hirdetés

Hirdetés

Önkényesen rúgta fel a Jobbik és a Momentum a debreceni ellenzék hosszú hónapok óta tartó együttműködési tárgyalásait – közölte pénteken Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció helyi vezetője.

A debreceni politikus szerint az esetet nem lehet elvonatkoztatni a napokban Berettyóújfaluban lezajlott történésektől, ahol ugyanez a két párt, ugyanezekkel a tárgyalókkal teremtett olyan helyzetet, ahol a DK-t sikerült kiszorítani az együttműködésből.

A Jobbik meghatározó debreceni embere, az önkormányzati képviselő Kőszeghy Ábel ennek éppen az ellenkezőjét tapasztalta. Amint azt a Cívishírnek elmondta, Varga Zoltán fölényesen, dölyfösen állt hozzá a debreceni tárgyalásokhoz,

különösen az EU-parlamenti választások után, amikor elfogadhatatlan feltételeket kínált.

Kőszeghyék azért álltak fel a tárgyalóasztaltól, mert nem láttak esélyt a megállapodásra például a közös jelöltállítások ügyében sem, és elmondása szerint Varga Zoltán utólagos viselkedése, közleményei, facebookos kirohanásai is csak azt igazolják, hogy vele érdemben tárgyalni nem lehet.

Arra a kérdésünkre, hogy mit gondol, mit szólhatnak a „régivágású” debreceni jobbikosok ezekhez a tárgyalásokhoz, Kőszeghy Ábel azt mondta, megnyugodhatnak, mert Debrecenben a Gyurcsány-párttal nem fognak össze, és a döntésük végleges. Annak a lehetőségét nem zárta ki, hogy a DK-n kívül más pártokkal megállapodnak valamilyen formában, de a Jobbiknak Debrecenben saját polgármester-jelöltje lesz, tette hozzá Kőszeghy.

BeA

 

Varga ZoltánKőszeghy Ábel

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.