Hirdetés

Miskolcon is nyit a nemzetközi iskola

borsodihir.hu

2019.05.22. 09:37

Miskolcon is nyit a nemzetközi iskola

Cambridge-i tanterv, exkluzív környezet, anyanyelvi tanárok.

Hirdetés

Hirdetés

Szeptemberben nyitja meg kapuit az Avalon International School, Borsod-Abaúj-Zemplén megye első nemzetközi iskolája, mely a világ vezető Cambridge-i curriculumát követi.

Az Avalon International School új, modern és inspiratív környezetben várja a tanévkezdő gyermekeket szeptemberben. A Cambridge-i nemzetközi tanterv talán itthon kevésbé ismert, de érdemes róla tudni, hogy egy olyan oktatásra vonatkozó globális szabványt határoz meg, amelyet más nemzetközi iskolák, egyetemek és a munkáltatók is világszerte elismernek. Tanterve rugalmas, kihívást jelentő és inspiráló, kulturális szempontból érzékeny és mindezt nemzetközi megközelítésben teszi. A hagyományos képzésben résztvevő diákokkal ellentétben a Cambridge-i diákokban kíváncsiság és tartós szenvedély alakul ki a tanulás iránt, mindemellett megszerzik azokat az alapvető készségeket, amelyekre az egyetemen és a jövőbeni pályafutásukban szükségük lesz, például a csapatban való gondolkodás és együttműködés.

Az iskolarendszer töretlen múlttal rendelkezik, s mára már több mint 10 000 iskola, több mint 160 országban a követi a Cambridge-i nemzetközi tantervet.

A tanterv bár filozófiában és a megközelítésben nemzetközi, de a helyi kontextushoz igazítható. Ez minden olyan iskola számára rugalmasságot ad, ami nem angol nyelvterületen helyezkedik el, így az iskoláknak lehetőségük van kombinálni a Cambridge-i nemzetközi tantervet a helyi nemzeti tantervvel.

Az iskola kettő óvodás és egy első osztályos évfolyammal indul szeptemberben és a stabil alapokra való építkezés szellemében felmenőrendszerben töltődnek majd meg az osztályok, így 6+3 év alatt fogja elérni a teljes iskolai évfolyamszámot.

A kiemelkedő oktatási színvonalon felül a gyermekeket egy vadonatúj iskolaépület várja, ahol exkluzív környezetben, minden igényt kielégítő felszereltség mellett tanulhatnak, fejlődhetnek. Az intézmény részét képezik majd a tantermek, továbbá az iskolához tartozik majd egy auditórium, egy könyvtár, egy tornaterem, valamint egy szabadtéri játszótér is.

Az Avalon International Schoolban minőségi, egészséges ételeket készítenek majd a tanulóknak, igény esetén pedig speciális étrendet is biztosítanak számukra.

Az iskolában a Cambridge-i tantervhez méltóan anyanyelvi pedagógusok végzik majd az oktató/nevelő tevékenységet. Ez az iskola valóban egy „lemondások nélküli” hely lesz a jövő nemzedéke számára.

Az iskoláról bővebb információ a www.ais.hu weboldalon található.

nemzetközi iskola

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.