Hirdetés

Időt nyernének a balmazújvárosi focinak – de mire?

civishir.hu

2019.05.03. 14:22

Időt nyernének a balmazújvárosi focinak – de mire?
Egyre zuhannak a másodosztályban

Csak annyit ígérnek, hogy elgondolkodnak a lehetőségekről.

Hirdetés

Hirdetés

A futballklubot üzemeltető cég tőkevisszapótlási igényét nem tűzte napirendre a balmazújvárosi képviselő-testület, ugyanakkor határoztak arról, hogy szándéknyilatkozatot fogadjanak el, amelyben mindössze azt ígérik, „döntést fognak hozni” a súlyos pénzügyi problémákkal küszködő – önkormányzati tulajdonú – Balmazújvárosi Sport Kft. finanszírozásáról.

A május 3-i testületi ülést sürgősséggel hívták össze a helyi fideszes alpolgármester, Koronai Imre előterjesztése nyomán. A sietségre azért volt szükség, mert a Magyar Labdarúgó Szövetség péntek éjfélig adott időt a futballklubok licenszjogával összefüggő hiánypótlásra. A Balmazújváros tavaly még NBI-es volt, ma már azonban az NBII-es tagság is veszélyben forog. Ugyanis három fordulóval a vége előtt a húszcsapatos másodosztályban a 17. helyen álló klubot csak hajszál választja el a kiesőhelytől.

Ennél is nagyobb probléma, hogy az üzemeltető kft. 2018-as mérlege 196 millió forint mínuszt mutat, holott ennek rendezése nélkül nem kapják meg a másodosztály licenszjogát.

A Balmazújvárosi Sport Kft. ügyvezetője, Lajos Ferenc úgy gondolta, elegendő, ha április 30-án levélben fordul az önkormányzathoz azzal, hogy a képviselők gondoskodjanak a tőkevisszapótlásról. A Cívishírnek május 2-én Hegedűs Péter (független) polgármester azt mondta, nonszensznek tartja a felvetést és sem ő, sem a jegyző nem hívja össze ezért a testületet.

Mégis született egy kezdeményezés, a már említett Koroknai-féle, amellyel az önkormányzat valójában semmiféle garanciát nem ad a pénzügyi segítségre, mindössze megvizsgálja annak lehetőségét. Az erről döntő május 3-i ülésen (6 igen és 2 tartózkodás mellett elfogadták a határozati javaslatot) az alpolgármester annyi tett hozzá, hogy ha a klub kiesik a másodosztályból, eleve nincs miről beszélniük. Ha viszont kiharcolja a bennmaradást, úgy július 26-ig (ez az MLSZ-döntés végső határideje) van idejük tanácskozni a jövőről.

Erősen kérdéses, hogy a licenszjog megtartása ügyében beéri-e az MLSZ egy ilyen, a klub pénzügyi helyzetének előremozdításására nézve semmilyen konkrétumot nem tartalmazó döntéssel. Lajos Ferenc ügyvezető (képünkön) szerint igen…

RaL

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.