Hirdetés

Hirdetés

Húsz éve telt meg először a Piac utca örömittas debreceni drukkerekkel

2019.05.20. 15:41

Húsz éve telt meg először a Piac utca örömittas debreceni drukkerekkel

Sokak számára az a siker kedvesebb, mint az összes bajnoki cím együttvéve.

Hirdetés

Hirdetés

Napra pontosan húsz éve nyerte meg a DVSC először a Magyar Kupát, amely a klub történetének első címe volt.

A DVSC 1998 nyarán az UEFA Intertotó Kupában vett részt, így felmentést kaphatott a Magyar Kupa selejtezői alól. A 32-es táblán egyenes kieséses rendszerben zajlottak a párharcok, egyetlen mérkőzésen döntötték el a továbbjutást. A Loki a Lébény, a Vasas, a Diósgyőr és a Győr legyőzésével jutott a váci fináléba, a másik ágon ugyenez az akkor még NB II-es Tatabányának sikerült.

A Magyar Kupa döntőjének abban az esztendőben május 20-án Vác adott otthont, ahová szerény becslések szerint is legalább hatezer debreceni kísérte el a Garamvölgyi-gárdát. A meccs rendkívüli izgalmakat hozott, Bagoly szerzett vezetést a Lokinak a szünet előtt, de Kiprich a második félidő elején egyenlített. A hajrában Vadicska fejese után a labda vagy átjutott a gólvonalon, vagy nem, Puhl Sándor mindenesetre megadta a gólt. A hajrában nehéz perceket élt át a debreceni együttes, és amikor Puhl lefújta a meccset, pályára özönlött mind a hatezer debreceni.

A hazaút örömittas volt, és hajnalig tartott. A hazaérkező kupagyőztes csapatot kivilágított belváros és többezres tömeg fogadta a városházánál.

Az 1999-es Magyar Kupa döntő
DVSC-Epona–Tatabánya 2–1 (1–0)
Vác, 12.000 néző. Vezette: Puhl.
DVSC: Téglási – Bodnár (Szatmári), Gojan, Pető – Dombi, Sándor Cs., Vadicska, Bagoly, Böőr – Sabo (Csehi), Ilea
Tatabánya: Gelei – Bukva, Szabó V., Szalma, Virágh (Van de Merve) – Süveges, Kovács A., (Csernák), Tüske, Szekeres (Szoboszlai) – Kiprich, Nagy S.
Gólok: Bagoly a 22., Kiprich az 50. és Vadicska a 80. percben.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.