Hirdetés

Hirdetés

A mentők helyét még Szent Péter sem foglalhatja el Debrecenben

2019.05.15. 13:14

A mentők helyét még Szent Péter sem foglalhatja el Debrecenben
Ezt ne csinálják! (Fotó: magánarchívum)

A képviselő utánajárt az ügynek.

Hirdetés

Hirdetés

A debreceni járóbeteg-szakellátó központ (leánynevén: OTI) előtt gyakran „mezei” autósok állják el a mentők, betegszállítók útját, foglalják el a számukra kijelölt parkolót. Erre a problémára néhány héttel korábban egy mentősofőr ismerős által készített fotóval és az ő panasza nyomán próbáltuk felhívni a figyelmet.

Nagy visszhangja lett a cikknek, a közösségi portálon a többség jogos felháborodottságában írta meg a magáét. Ennek hatására Herpergel Róbert megkereste az illetékeseket. A jobbikos képviselő az önkormányzat városüzemeltetési osztályától, illetve a járóbeteg központot fenntartó Kenézy kórháztól is hivatalos állásfoglalást kért.

Még várakozni is tilos!

Mindkét helyről ugyanazt a választ kapta: a Bethlen utcai intézmény előtt a mentők számára kijelölt parkolóhelyen kizárólag mentő állhat meg, más ott még csak nem is várakozhat! A városüzemeltető osztály vezetője, Gábor Zsombor válaszában azt írta, hogy a Kenézy kórház kérésére soron kívül gondoskodtak a Várakozni tilos! Kivéve mentők! tábla kihelyezéséről, továbbá kérték az ellenőrzésre és szankcionálásra jogosult hatóságok fokozott jelenlétét és figyelmét a környéken. Amint azt Lampé Zsolt, a Kenézy kórház főigazgatója írta, sajnálatos módon sok autós illetéktelenül használja a mentőknek fenntartott helyet, akadályozva ezzel a betegszállítást, és ezért fordultak az önkormányzathoz.

Kevés a parkoló, de ez nem elég érv

Herpergel Róbert beszámolt arról, hogy amikor a napokban jobbikos társával terepszemlét tartottak a helyszínen, akkor is többen álltak meg jogosulatlanul, olyanok is, akiknek még talán bocsánatos a „bűn”, hiszen az egyik egy ott rendelő orvos volt, a másik pedig egy hölgy, aki éppen vért szállított. Az orvos például azt panaszolta el a képviselőknek, hogy nincs megoldva az intézményi dolgozók parkolása, hiszen hiába van érvényes bérletük, képtelenség parkolóhelyet találni a környéken.

Az utca szűkössége miatt további parkolóhelyek kialakítására nincs lehetőség – írta meg a jobbikos politikusnak az osztályvezető, és bár az orvosé nyomós érv, még messze nem elég ahhoz, hogy a mentők helyére álljon.

A mentők helye tehát szent és sérthetetlen, a büntetés elkerülése érdekében nem árt ezt minden debreceni autósnak észben tartania!

Cs. Bereczki Attila

 

parkolásmentőautó

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.