Hirdetés

Hirdetés

A debreceni főbírók megdöbbentek és tiltakoznak

2019.05.09. 17:21

A debreceni főbírók megdöbbentek és tiltakoznak
Handó Tünde (Fotó: MTI)

Handó Tünde elmozdítása ellen emeltek szót.

Hirdetés

Hirdetés

Bírósági vezetők határozatuk visszavonására szólították fel az Országos Bírói Tanács (OBT) tagjait - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) csütörtökön.

A közlemény szerint a Debreceni Ítélőtábla, az Egri Törvényszék, a Nyíregyházi Törvényszék, a Debreceni Törvényszék és a Miskolci Törvényszék elnökei, továbbá a Miskolci Törvényszék összbírói értekezletén jelen lévő bírósági vezetők megdöbbenéssel értesültek az OBT szerdai ülésének határozatáról, amellyel az OBH-elnök,  Handó Tünde elmozdításának kezdeményezéséről határozott. 

Az OBT döntése ellen leghatározottabban tiltakozunk, és valamennyien elhatárolódunk attól

- szögezték le. Emlékeztettek arra, hogy a 2018. október 9-i póttagválasztó küldöttértekezleten

"Magyarország bírói kara megvonta a bizalmat" az OBT-től, és egyértelműen kinyilvánította, hogy tevékenységéhez a jövőben semmilyen módon nem járul hozzá, azt nem támogatja, "ekként az OBT legitimitását vesztette".

Egyúttal felszólították "a bírói eskütől drámaian eltávolodott, a választóik, azaz a magyar bírói kar bizalmát vesztett Országos Bírói Tanácsot", hogy döntését haladéktalanul vonja vissza, és a bírói karra - mely az OBT működésével kapcsolatosan többször is kifejezetten és határozottan adott hangot egyet nem értésének - a jövőben semmilyen formában ne hivatkozzon.

Handó Tünde OBH-elnök csütörtökön Miskolcon, egy más témájú sajtótájékoztatón kijelentette, áll bármilyen vizsgálat elé: mindig betartotta a törvényeket és tisztességesen végezte a munkáját.

bíróságigazságszolgáltatás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.