Hirdetés

Hirdetés

Debrecenben tavasszal is van, ahol a jég az úr

MTI

2019.04.30. 15:56

Debrecenben tavasszal is van, ahol a jég az úr
Jégpróbán a debreceni Főnix Csarnokban (Fotó: Facebook)

Csúszós majális; ideálisnak mondták a Főnixet a jövő január Eb-re.

Hirdetés

Hirdetés

Sikeres volt a jégpróba a debreceni Főnix Csarnokban, ahol jövő január 24. és 26. között rendezik meg a rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságát.

„Jól bírja a terhelést a jég” – jelentette ki Schulek Csaba, a magyar szövetség ügyvezetője, miután április 30-án délelőtt az utánpótlás válogatott sportolói, majd a budapesti szinkronkorcsolyázók tesztelték a felületet.
A nemzetközi szövetség (ISU) képviseletében Hugo Herrnhof sportigazgató szemrevételezte a kontinensviadal helyszínét, az olasz szakember elégedetten értékelte a látottakat.

„Először vagyok Debrecenben, de a csarnok méretében és adottságaiban is ideálisnak tűnik arra, hogy otthont adjon az Európa-bajnokságnak. Csak apró változtatásokra, fejlesztésekre lehet szükség” – mondta az MTI-nek Herrnhof. Ilyen lehetséges fejlesztésként a nagyobb kivetítőt említette példaként, de mint megjegyezte, jelenleg a csarnok adottságait vizsgálja, hogy minek hol lesz a helye, a részletekről majd csak augusztusban tárgyalnak a szervezőbizottsággal.

A magyar szövetség a jeges majálison azt is bejelentette, hogy Heidum Bernadett, Keszler Andrea és Knoch Viktor személyében az eseménynek három olyan korábbi versenyző lesz az arca, akik egy éve a phjongcshangi olimpián még versenyzőként szerepeltek, azóta viszont a visszavonulás mellett döntöttek.
„Talán nem titok, egy szövetségi ülésen én vetettem fel az Eb-pályázat ötletét. Jót tesz a sportágunknak a hazai rendezés, én pedig szívesen segítek bármiben és bárhol, immár a palánk külső oldalán” – közölte a férfi váltóval olimpiai bajnok Knoch.

A jeges majális keretében délután a felkészülését múlt héten a mátraházi edzőtáborban megkezdő felnőtt válogatott is kipróbálja a jeget.
DebrecenFőnix CsarnokKorcsolya

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.