Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen eladta milliárdos tulajdonát

| 2019. 04. 18. | 16:40:00
Megvette a Forest Offices irodaházat egy nagybefektető!
Debrecen eladta milliárdos tulajdonát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eladta a Forest Offices irodházat a tulajdonjogokat birtokló konzorcium, benne a Debreceni Vagyonkezelő Zrt-vel,  a GARDA Ingatlanfejlesztő Ingatlanbefektetési Alapnak – derül ki a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. április 18-i közléséből.

Mint írják, a városi cég és a SZINORG-Csoport konzorciuma a szerződés révén 2 év alatt elérte azt az ingatlanpiacon szokásosan 15 évre kalkulált célt, hogy megtérült a befektetése. A vevő már át is utalta a vételárat. – A hozam mértékét még befolyásolja az, hogy az eladó és a vevő együttműködésében a következő 2 év során milyen szintre emelhető az irodaház kapacitásának bérlőkkel történő kihasználtsága – olvasható a közleményben.  A vevő egy zártkörű meghívásos pályázat során tett ajánlatot.

– A Forest Offices megtérülése révén felszabaduló forrásnak szinte kijelöli a sorsát a Debrecen önkormányzati vezetése által folytatott város- és gazdaságfejlesztési stratégia. Az önkormányzat kezdeményezője lesz a közeljövőben egy magas minőségi fokozatú, hozzávetőleg 350-400 férőhelyes munkavállalói apartmanház beruházásnak, s folytatódik a további működőtőke-befektetéseknek helyet adó Déli Ipari Övezet fejlesztése is – fogalmaztak.

A levegőben lógott a hír

A legkorszerűbb vidéki irodaháznak számító Forest Offices a Debreceni Vagyonkezelő és a SZINORG-Csoportba tartozó Hunép Zrt. „gyermeke”, a 10 milliárd forintos beruházást az önkormányzati tulajdonú cég 60, az építőipari vállalat 40 százalékban birtokolta.

A Főnix Csarnok mögötti impozáns épületegyüttes alapkövét 2017 őszén rakták le, Papp László polgármester már akkor úgy nyilatkozott, hogy a város elsődleges célja „a helyi irodapiac megmozdítása a magas minőség igényével”. Nem a piac uralása a cél – tette hozzá –, hanem a magánbefektetők terelgetése ilyen típusú irodaházak létrehozása felé. A szándék, hogy ilyen beruházások is induljanak el a cívisvárosban, részben oda vezethető vissza, hogy 2017 körül Debrecen lemaradt olyan, az SSC-szektorban (is) tevékenykedő, többszáz főt foglalkoztatni kívánó befektetőről, amelyik vidéken keresett alkalmas irodaházat.

[Beillesztett cikk: Jó ajánlat esetén Debrecen kiszáll!]

Arról, hogy a vagyonkezelő kiszállhat a Forest Offices-üzletből, Papp László a Cívishírnek beszélt először a médiában ez év elején.

– Más kihívások is megjelentek, s mivel a beruházási forrásaink végesek, különösen jól kell tudni mozgatni ezeket. Ha jó üzletet tudunk kötni, én híve vagyok újabb és újabb ingatlanfejlesztési lehetőségek keresésének. Ennek jegyében üzletileg is működőképes bérlakásprogram indításában gondolkodunk – fogalmazott akkor.

Ma már azt is tudni, hogy az önkormányzat a lakásárak és az albérleti díjak teljes elszállását megelőzendő tervez lakásokat építeni a Tócóvölgyben, ahol kiterjedt ingatlanokkal rendelkezik. Sőt, ha sikerül nyerni egy állami pályázaton, akár 350-400 férőhelyes munkásszállót (dolgozói apartmanokat) is felhúzhatnak a Jégcsarnok mögötti területen.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!