Hirdetés

Vádemelés: halálos balesetet okozott Debrecen közelében

civishir.hu

2019.03.13. 09:53

Vádemelés: halálos balesetet okozott Debrecen közelében

Ittas volt.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki elvesztette uralmát a gépjárműve felett, és áttérve a szemközti forgalmi sávba összeütközött egy szabályosan közlekedő személyautóval.

2018. január 19-én 5 óra 27 perckor a vádlott egyedül közlekedett nagy teljesítményű személygépkocsijával a 471-es számú főúton, Hajdúsámson felől Debrecen irányába. A baleset idején éjszakai látási viszonyok voltak, közvilágítás nem volt, az útburkolat töredezett, egyenetlen és csúszós, vizes felületű volt, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 90 km/h.

A vádlott nem lépte túl a sebességhatárt, 75-80 km/h-val haladt, biztonsági övét is használta, azonban közepesen ittas állapotban volt, így figyelmetlensége, illetve dekoncentráltsága folytán a járművel megcsúszott, az autó megpördülve áttért a vádlott menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba.

Ebben a sávban haladt Debrecen felől Hajdúsámson irányába a sértett, aki észlelte az átsodródott gépkocsit, az ütközést azonban nem tudta elhárítani. A két autó összeütközött, majd megpördülve a füves útpadkán állt meg.

A baleset következtében a vétlen gépkocsi vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesetben az ittasan vezető vádlott is súlyosan megsérült.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában ún. mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bírósági szakban megtartandó előkészítő ülésen bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyalás jogáról.

Amennyiben az ügyben tárgyalás tartására kerül sor, arra az esetre a Debreceni Járási Ügyészség a vádlott vonatkozásában börtönbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság mellékbüntetésül a vádlottat tiltsa el a közügyek gyakorlásától.
halálos balesetDebrecen471-es út

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.