Hirdetés

Sok éve várnak a homokkerti kereszteződés átalakítására

civishir.hu

2019.03.27. 12:56

Sok éve várnak a homokkerti kereszteződés átalakítására
Körforgalmat ide nem lehet építeni (Forrás: Google)

A debreceni önkormányzat ígéri, nyáron elkezdődhet a munka.

Hirdetés

Több mint tíz éve visszatérő eleme a helyi közbeszédnek a Szabó Kálmán - Vécsey utcai balesetveszélyes kereszteződés fejlesztése lámpás csomóponttá vagy körforgalom által. Koccanásos és személysérüléses balesetek a stoptábla ellenére egyaránt visszatérően bekövetkeztek, amihez az erős járműforgalom mellett annak is köze lehet, hogy a Szabó Kálmán utca felől nem annyira belátható a tér. 

A két éve elindított, több mint félszáz kereszteződést érintő debreceni közlekedésfejlesztési program már ezt a csomópontot is „műveleti területté” nyilvánította. 2017 végén a debreceni önkormányzatnál azt mondták, a következő év második felében megkezdik a lámpák, új kanyarodó sáv és járdák kiépítését. A körforgalom lehetősége már akkor elbukott. Mint közölték, szakemberek vizsgálták a kérdést, ám a kereszteződés geometriája és a szükséges hely hiánya miatt nem lehetséges oda körforgalmat építeni.

A munkálatok azóta sem kezdődtek meg. A Cívishír érdeklődésére a városháza március 27-én arról tájékoztatott, hogy a Budai Ézsaiás utca - Gizella utca - Szabó Kálmán utca - Vécsey utca csomópontjának kiviteli tervei elkészültek, a szükséges engedélyek rendelkezésre állnak.

– Az átalakítás kivitelezési munkái a közbeszerzési eljárás lefolytatása és a kivitelező kiválasztása után, várhatóan 2019 augusztusában fognak megkezdődni – reagáltak.

Fontos változás lesz, hogy a védett út a Szabó Kálmán és a Gizella utcák lesznek, amit a forgalomszámlási adatok is indokolnak.
RaL

közlekedésDebrecenberuházáskörforgalom

Szóljon hozzá!

Hirdetés