Hirdetés

Hirdetés

Díszdoktori címet kap Debrecenben Matolcsy György

civishir.hu

2019.01.25. 16:31

Díszdoktori címet kap Debrecenben Matolcsy György
Matolcsy György decemberben adott elő a cívisvárosban (Fotó: Debreceni Egyetem)

Az egyetemi szenátus január 24-én szavazta meg.

Hirdetés

Hirdetés

Doctor Honoris Causa címet adományoz Matolcsy György jegybankelnöknek a Debreceni Egyetem; az intézmény szenátusa január 24-i ülésén döntött erről.

Az egyetemi sajtóiroda január 25-i közlése szerint a díszdoktori címet Matolcsy Györgynek a Debreceni Egyetem érdekében több éve végzett szakmai munkája elismeréseként adományozzák. Az egyetemi kitüntetések és címek adományozásának rendje értelmében a díszdoktori címet nemzetközi elismertségű tudományos munkássággal és az egyetem érdekében kifejtett tevékenységgel lehet kiérdemelni.

– A gazdaságtudományi kar tanácsa egyhangúlag megszavazta a felterjesztést, melyet az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács is támogatott, a szenátus pedig nagy többséggel (56 igen, 2 nem, 0 tartózkodás) szavazott meg. Minden esetben az eljárásrend szerint, a szükséges szavazati többséggel határoztak a testületek – tájékoztattak.

A Debreceni Egyetem Doktori Szabályzata szerint a kitüntető címet a doktor- és díszdoktoravató ünnepségen, vagy más ünnepélyes egyetemi rendezvényen veheti át a kitüntetett.

Matolcsy György decemberben a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán tartott előadást a magyar gazdasági sikerek „titkairól”. Az ellenzék által sokat támadott közgazdász-politikus akkor arról is beszélt, hogy „az ortodox válságkezelés szerint pióca kell a betegre, de ez a 21. század eleji gazdaságban ez nem válik be”. – A magyar monetáris politika sikere nem abból fakad, hogy ennyire zseniális a 2013 utáni jegybanki vezetés, hanem a kormányal való együttműködésből. Vagyis nem tankönyvekből, eurozónás jótanácsokból táplálkozunk, hanem az életből, a kreativitásukból – jelentette ki.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.