Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A debrecenieknek tetszik az online fizetés

| 2019. 01. 11. | 14:01:00
Sokan nem csak a parkolás, a bérletvásárlás során élnek a digitális technológia lehetőségeivel.
A debrecenieknek tetszik az online fizetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen nyitott a MasterCarddal való együttműködés folytatására a készpénzkímélő digitális megoldások népszerűsítése érdekében, s erre a multinacionális cég is fogékony – derül ki az önkormányzat sajtóközleményéből.

A városi tulajdonú társaságok a MasterCard Europe magyarországi képviseletével karöltve 2018 októberétől három területen ösztönözték az elektronikus fizetési módok elterjedését, így a sorban állások elkerülését. 

  • A DKV Zrt. a 2017 őszén bevezetett elektronikus jegy- és bérletrendszer kapcsán az új típusú, chipes személy- és diákigazolvánnyal rendelkező utasoknak biztosít papírmentes utazást, a jegyek és bérletek 2017 decemberétől online is megvásárolhatóak. Eddig több mint 20 ezer darabot értékesítettek elektronikusan, melyek háromnegyedét online bankkártyás fizetéssel vásárolták meg.
  • A DV Parking Kft. 2018 júniusában Magyarországon először vezette be a Rollet alkalmazást. Az applikáció révén okostelefonnal egyetlen érintés nélkül fizethethetünk a parkolásért valamennyi városi mélygarázsban és Városközpont-parkolókban. Az átadást követően több száz felhasználó regisztrált, rendkívül kedvezők az eddigi tapasztalatok. 2018 utolsó 3 hónapjában több mint 5 ezer parkolás – fizetős és bérletes – zajlott az alkalmazáson keresztül.
  • A Debreceni Intézmény Működtető Központ 2018 decemberében indult online felülete lehetővé teszi a szülőknek, hogy otthonról gyorsan, kényelmesen intézhessék a gyermekétkeztetéssel kapcsolatos ügyeket. A 12 ezer befizetőből már elsőre 500-an éltek a lehetőséggel, s januárban tovább nőtt a számuk.

Az együttműködés eredményeiről szóló január 10-i sajtótájékoztatón

A MasterCard Europe magyarországi képviseletében Boris Martinovic közölte: a lehetséges smart city („okosváros”) fejlesztési irányok közül olyan projektek kimunkálásában vállalnak szerepet, amelyek az adott szolgáltatást nem egyszerűen korszerűsítik, hanem a modernizáción túl megkönnyítik az igénybe vevők mindennapjait és illeszkednek a kormány Digitális jólét programjába és a készpénzhasználat visszaszorítását célzó gazdaságfehérítő és versenyképességjavító, élénkítő törekvéseibe.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.