Hirdetés

A debrecenieknek tetszik az online fizetés

civishir.hu

2019.01.11. 13:01

A debrecenieknek tetszik az online fizetés
Papp László, Debrecen polgármestere Boris Martinovic-csal (Fotók: Miskolczi János)

Sokan nem csak a parkolás, a bérletvásárlás során élnek a digitális technológia lehetőségeivel.

Hirdetés

Debrecen nyitott a MasterCarddal való együttműködés folytatására a készpénzkímélő digitális megoldások népszerűsítése érdekében, s erre a multinacionális cég is fogékony – derül ki az önkormányzat sajtóközleményéből.

A városi tulajdonú társaságok a MasterCard Europe magyarországi képviseletével karöltve 2018 októberétől három területen ösztönözték az elektronikus fizetési módok elterjedését, így a sorban állások elkerülését. 

  • A DKV Zrt. a 2017 őszén bevezetett elektronikus jegy- és bérletrendszer kapcsán az új típusú, chipes személy- és diákigazolvánnyal rendelkező utasoknak biztosít papírmentes utazást, a jegyek és bérletek 2017 decemberétől online is megvásárolhatóak. Eddig több mint 20 ezer darabot értékesítettek elektronikusan, melyek háromnegyedét online bankkártyás fizetéssel vásárolták meg.
  • A DV Parking Kft. 2018 júniusában Magyarországon először vezette be a Rollet alkalmazást. Az applikáció révén okostelefonnal egyetlen érintés nélkül fizethethetünk a parkolásért valamennyi városi mélygarázsban és Városközpont-parkolókban. Az átadást követően több száz felhasználó regisztrált, rendkívül kedvezők az eddigi tapasztalatok. 2018 utolsó 3 hónapjában több mint 5 ezer parkolás – fizetős és bérletes – zajlott az alkalmazáson keresztül.
  • A Debreceni Intézmény Működtető Központ 2018 decemberében indult online felülete lehetővé teszi a szülőknek, hogy otthonról gyorsan, kényelmesen intézhessék a gyermekétkeztetéssel kapcsolatos ügyeket. A 12 ezer befizetőből már elsőre 500-an éltek a lehetőséggel, s januárban tovább nőtt a számuk.
Az együttműködés eredményeiről szóló január 10-i sajtótájékoztatón

A MasterCard Europe magyarországi képviseletében Boris Martinovic közölte: a lehetséges smart city („okosváros”) fejlesztési irányok közül olyan projektek kimunkálásában vállalnak szerepet, amelyek az adott szolgáltatást nem egyszerűen korszerűsítik, hanem a modernizáción túl megkönnyítik az igénybe vevők mindennapjait és illeszkednek a kormány Digitális jólét programjába és a készpénzhasználat visszaszorítását célzó gazdaságfehérítő és versenyképességjavító, élénkítő törekvéseibe.

A kampányban használt szpotok, online bannerek, óriásplakátok egy részével még januárban is találkozhatnak Debrecenben.

Szóljon hozzá!

Hirdetés