Hirdetés

Hirdetés

Nagyobb útra készül? Nehogy fejre álljon!

Cívishír

2018.12.02. 18:27

Nagyobb útra készül? Nehogy fejre álljon!
Fokozott óvatossággal az utakon! (Illusztráció: Pixabay)

Ónos esőre készül a Közút.

Hirdetés

Hirdetés

Az előrejelzések alapján Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg, továbbá Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád és Heves megyékben is kisebb mennyiségű ónos eső hullhat december 2-án, vagyis vasárnap estétől hétfő reggelig.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közlése szerint szakembereik a következő napokban is 12 órás váltott műszakokban dolgoznak majd a síkosságmentesítési munkákon, de a közlekedőknek érdemes lesz fokozott óvatossággal vezetniük az ónos esővel érintett területeken. A közlekedők lassabb haladásra készülhetnek, mivel az ónos eső a hétfő reggeli csúcsforgalmak idején is eshet.

A síkosságmentesítési munkákat az előírások szerint az egyes útszakaszok forgalomnagysága és az úthálózatban betöltött szerepük szerint látják el: először az autópályákon, autóutakon és főutakon, majd a felüljárókon és hidakon kezdik meg a beavatkozást, ezt követik a településeket összekötő mellékutak, illetve alacsony forgalmú bekötőutak hóeltakarítása vagy síkosságmentesítése.

Ónos eső esetén a lehetséges helyszíneken megelőző sószórást végeznek a szakemberek. Ez ugyanakkor csak ott lehet hatásos, ahol kisebb mennyiségű fagyott eső hull, ugyanis az esőzésből átforduló csapadék könnyen lemoshatja a burkolatról a megelőzésképpen kijuttatott síkosságmentesítő anyagokat is, így az ónos eső azonnal a burkolatra tud fagyni.

közlekedésnyíregyházaónos esőMagyar Közút

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.