Hirdetés

Orbán Viktor „házi” államtitkára lesz a volt debreceni önkormányzati képviselő!

2018.11.25. 09:55

Orbán Viktor „házi” államtitkára lesz a volt debreceni önkormányzati képviselő!
Kovács Zoltán (Fotó: mti)

Erre mondják: felfelé ívelő karrier.

Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök Kovács Zoltánt a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárának kérte fel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár vasárnap. A kormányszóvivői feladatokat a jövőben Hollik István látja el - közölte a sajtófőnök.

Az Abaújszántón született, 49 éves Kovács Zoltán a kazincbarcikai Ságvári Endre Gimnáziumban érettségizett 1987-ben. 1988-ban kezdte meg egyetemi tanulmányait a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem történelem-földrajz szakán, ahol 1993-ban kitüntetéses történészdiplomát szerzett, majd a CEU-n is diplomázott, később a debreceni és a miskolci egyetemen tanított, és PhD diplomát is szerzett.

1997-ben lépett be a Fideszbe, ahol 2000-től folyamatos háttérmunkákat végzett. Alapító szerkesztője volt a Debreceni Disputa kulturális közéleti folyóiratnak. 2006-ban önkormányzati képviselővé választották Debrecenben, és egyúttal az önkormányzat kommunikációs tanácsnoka lett.

2010-ben szerződött a kormány szolgálatába, előbb a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, 2013-tól pedig az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára volt. 2014-től a kormányszóvivő.

 

Orbán ViktorkormányKovács Zoltán

Szóljon hozzá!

Hirdetés