Hirdetés

Hirdetés

Kósa Lajos az osztrák alkancellárnak hálálkodott

2018.10.11. 15:12

Kósa Lajos az osztrák alkancellárnak hálálkodott
Balró: Nagy Amdor, Heinz-Christian Strache, Berei Pepe, Sebestyén Júlia és Kósa Lajos (Fotó: moksz.hu)

A debreceni politikus Bécsben járt.

Hirdetés

Hirdetés

Nagyapja halálos ágyánál tett ígéretéhez híven hazatért, és az idei szezontól magyar színekben versenyez Berei Mózes József, vagy ahogy mindenki ismeri, Berei Pepe.

Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár és sportminiszter hivatalában fogadta a többszörös osztrák bajnok műkorcsolyázót, aki köszönetet mondott Ausztriának, hogy hosszú évekig támogatta, és hozzásegítette a nemzetközi sikerek eléréséhez. 

A találkozón Nagy Andor nagykövet, Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke és Berei Pepe új edzője, Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó is részt vett.

Kósa Lajos is háláját fejezte ki Ausztriának, hogy egy ilyen remek sportolót adtak át Magyarországnak. Kósa hangsúlyozta, hogy a magyar kormány számára rendkívül fontos a sport támogatása,

ezt a célt szolgálja az épülő Nemzeti Korcsolyázó Központ is, amely Közép-Európa legnagyobb és legmodernebb jégcentruma lesz. 

Berei Pepe ötéves kora óta a bécsi Stadthalléban edzett Margarete Rozum és Szergej Gromov irányításával. Szereti Ausztriát, hiszen ott nőtt fel, ott járt iskolába, de mindig tudta, hogy egy nap hazatér. Annál is inkább, mert nagyapjának hét éve az volt az utolsó kívánsága, hogy unokája ne idegen földön nőjön fel, és a melegítőjére nagybetűkkel az legyen írva: MAGYARORSZÁG. Halála előtt szavát adta, hogy az égből vigyáz unokájára, és amikor ugrik a versenyeken, magasra emeli, mint egy hópihét - írja a korcsolyázó-szövetség honlapja, a moksz.hu.

Kósa LajosKorcsolya

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.