Hirdetés

Októberben fontos debreceni kérdésekben dönt a kormány

Cívishír

2018.09.26. 13:08

Októberben fontos debreceni kérdésekben dönt a kormány
Komoly útépítések indulnak meg Kismacsnál is

2021-re komoly változások jöhetnek a város északnyugati részén.

Hirdetés

Az M35 autópályán Debrecen-Józsa térségében új csomópontot építenének, a 33-as főútnak a sztráda és a 3316-as út (Balmazújváros felé) közötti szakaszát 2×2 sávosra bővítenék 2021 elejéig.

Továbbá jövő szeptember végéig az Észak-Nyugati Gazdasági Övezet körül 2×1 sávos út épülne nagymacsi és józsai kapcsolattal, valamint a 33-as főútig vezető kiépítéssel (2×2 sávon). Mindezek megvalósításáról – írja a szeptember 25-i Magyar KözlönyPalkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszternek 2018. október 15-ig előterjesztést kell készítenie a kormny számára. Azért neki, mert Palkovicsot a terület kormánybiztosává is kinevezték. A kormány természetesen egyetért a sorolt beruházásokkkal.

Miként azzal is, hogy 2021 végéig megépítenék a debreceni közforgalmú logisztikai és konténerterminált (az országos hálózat részeként), a 108-as (Debrecen–Füzesabony) vasúti vonalat pedig korszerűsítenék, villamosítanák a cívisváros és a megépülő konténerterminál között. Sőt csatlakoztatnák a 100-as (Szolnok-Záhony) vonalhoz. Ezekről szintén előterjesztés készít Palkovics a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter (Bártfai-Mager Andrea) bevonásával.

Ezen felül az újonnan létrehozandó ipari övezet egyéb (gáz- és áramellátás, távközlés, szennyvíz, esővíz) infrastrukturális beruházásairól is előterjesztés készül a kormány asztalára.

RaL

BMWDebrecenPalkovics LászlóÉszak-Nyugati Gazdasági Övezetinfrastruktúra

Szóljon hozzá!

Hirdetés