Hirdetés

Sokkolóan jó lesz a hétvége Balmazújvároson

2018.07.02. 13:06

Sokkolóan jó lesz a hétvége Balmazújvároson
Balról: Koroknai Imre főszervező, Bacsó Attila rendőr alezredes, Kovács Ferenc dandártábornok és Szabó József, a Közlekedés Biztonságáért Alapítvány elnöke (Fotó: Fogarasi Renáta/Cívishír)

Szakma, rock, sör – ezt kínálják a motoros fesztivál szervezői.

Hirdetés

Hirdetés

Immár hatodik alkalommal rendezi meg Balmazújvároson a Koroknai Autósiskola az önkormányzattal karöltve a nagyszabású motoros fesztivált. Július 6-7-én szelíd és vad motorosok szórakoztatják a nagyérdeműt.

A rendezvény a látogatók számára ingyenes!

Amint azt Koroknai Imre főszervező az esemény apropóján tartott sajtótájékoztatón elmondta, a hét végi megmozdulás sokkal több mint egy hagyományos motoros találkozó,

nagy közlekedésbiztonsági rendezvény, amelynek minden fórumán felhívják a motorosok figyelmét a forgalomban rájuk leselkedő veszélyekre, a kulturált közlekedésre.

Koroknai Imre rendezvénye a kulturált motorozást hirdeti
 

A kulturált közlekedésre való ösztönzés jegyében idén ismét konferenciát rendeznek a motorosképzés témájában. Az elméleti előadások mellett gyakorlati bemutatót is láthatnak az érdeklődők, a konferencia záró akkordjaként motoros balesetet szimulálnak, hogy a teljes mentési folyamatba betekintést nyerhessenek a résztvevők - tette hozzá Koroknai Imre.

Nagy szükség van felhívni a motoros társadalom figyelmét arra, hogy a motorozás egy veszélyes szórakozás

– mondta Kovács Ferenc dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, akinek tűzoltó kollégái ugyanúgy részt vesznek a motoros baleset mentésében, mint a rendőrség vagy a mentősök.

A motoros kasztni híján védtelen a forgalomban az autóval vagy egy nagyobb járművel szemben, ezért nem lehet eleget hangsúlyozni a szabályok betartásának fontosságát

– érvelt a balmazújvárosi motoros fesztivál fontossága mellett Bacsó Attila rendőr alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője, aki egyben a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke is.

Balról: Bacsó Attila, Kovács Ferenc és Szabó József
 

Apropó, rendőrség! A fesztiválon a motoros rendőrökből sem lesz hiány, nem csak Hajdú-Biharból, hanem Pest és Nógrád megyékből is érkeznek hivatásosok, akiktől mindenképpen érdemes tanulni, hiszen a motoros rendőr is csak egy átlagos motoros, de az átlagnál nagyobb rutinnal. Márpedig a súlyos baleseteket sokszor éppen a rutin hiánya okozza.

A szabályokat betartó motoros életforma kialakításáért küzdő Közlekedés Biztonságáért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Szabó József a „sokkoló propaganda” fontosságáról beszélt. Elmondása szerint a motoros tragédiákkal történő szembesítés rádöbbenti az érintetteket arra, hogy milyen súlyos következményekkel járhat a gyorshajtás.

Ennek a pszichológiája visszatartó erejű az egykerekező, száguldó motorosok számára

– mondta Szabó József, aki üdvözölte, hogy a motoros fesztivál szakmai programjai között egy ilyen bemutató is helyet kapott.

Hajdúnánás is kap a látványból

Immár hagyomány, hogy a Balmazújvárosra összesereglett motorosok felkeresnek egy-egy közeli települést. Idén Hajdúnánás a kiválasztott, oda látogatnak el pénteken délután több szá, a szabályok maximális betartásával, a forgalom akadályozása nélkül. A szomszédos Hajdúszoboszló állandó célpont, ide majd szombaton látogat el a motoros karaván mintegy 700-800 tagja, amennyiben az időjárás kegyes lesz hozzájuk.

Koncertek, vásár, buli

A szakmán túl mindenki megkapja majd magáénak valót Balmazújvároson, hiszen a főtéren pénteken délutántól, szombaton pedig már délelőttől késő estig koncertek és egyéb látványosságok szórakoztatják a nagyérdeműt. Külön programmal készültek a szervezők a gyerekek számára, a hölgyek pedig a kirakodó vásáron hódolhatnak szenvedélyüknek, amíg a férjük a büfékben „motorozik”.

Cs. Bereczki Attila

2018. július 6., péntek
13:00 Komplex motoros mentési bemutató
15:00 Gyülekező Motoros Túrára
16:00 Motoros túra Hajdúnánás
17:30 Southern Comfort koncert
19:00 Diktátor koncert
21:00 Republic koncert
23:00 Éjszakai motoros bemutató

2018. július 7., szombat
08:00 Motoros regisztráció kezdete
09:00 Bekton Ifjúsági Fúvószenekar
10:00 Megnyitó
10:30 Városi motoros felvonulás
11:30 Motoros bemutatók
13:00 Tehervonat koncert
14:30 Yulius25 koncert
15:00 Gyülekező Motoros Túrára
16:00 Motoros túra Hajdúszoboszló
18:00 Fantázia Mazsorett Egyesület Bemutatója
19:00 Chrome Rt. koncert
21:00  Diamond- Folkfusion Szimfonik LIVE koncert
közlekedésBalmazújvárosMotoros Fesztivál

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.